Uusi Pocopay haastaa perinteiset pankkipalvelut

Pocopay on uusi päivittäisasiointia helpottava, koko euroalueen kattavaksi lanseerattava pankkisovellus. Se tarjoaa käyttäjilleen paitsi uudenlaiset pankkipalvelut, myös pankkimaailman edistyksellisimmän käyttökokemuksen. Uuden pankkipalvelun perustajina ovat Viron Hansapakin entinen pääjohtaja Indrek Neivelt ja Viron johtaviin ICT-visionääreihin kuuluva Linnar Viik. Pocopay tulee haastamaan perinteiset eurooppalaiset pankit ketteryydellä ja rajat ylittävällä käytettävyydellään.

Uusi pankkisovellus paitsi sähköistää kaiken euroalueella tapahtuvan päivittäisasioinnin, tuo rahankäytön ja -vastaanottamisen puhtaasti mobiiliin ympäristöön. Pocopayn innovaation ytimessä ovat uusiksi mietityt pankkipalvelut ja niille helppo, mukava ja turvallinen käytettävyys. Uudet pankkipalveluominaisuudet myös auttavat kuluttajaa pitämään parempaa huolta rahankäytöstään. Sovelluksen avulla voi esimerkiksi kimppaostosten maksut jakaa reaaliajassa sekä lisätä tapahtumatietoihin henkilökohtaista kirjanpitoa helpottavia kuvia, tehdä tilisiirtoja yksinkertaisesti sormella näyttöä pyyhkäisemällä ja seurata rahankäyttöä selkeän infografiikan avulla.

“Olemme rakentaneet Pocopayn vastaamaan niitä odotuksia, joita tulevaisuuden pankkipalveluilta itse odotamme. Palvelu on paitsi käyttöominaisuuksiltaan ja -mukavuudeltaan edelläkävijä, myös turvallinen ja uskottava päivittäisasioinnin kumppani”, kertoo Pocopayn perustaja Indrek Neivelt. Hänen mukaansa Pocopay tekee tilisiirrot yhtä helpoksi kuin kännykällä viestittelyn.

Älypuhelimella tapahtuvan rekisteröitymisen yhteydessä Pocopayn käyttäjä saa sovellukseensa henkilökohtaisen IBAN-pankkitunnuksen, tilisiirtoja helpottavan QR-koodin ja halutessaan myös etäluettavan kansainvälisen Mastercard-maksukortin. Pocopay-käyttäjien väliset tilisiirrot tapahtuvat sovelluksessa reaaliajassa ilman siirtopalkkiota myös maiden välisessä rahaliikenteessä. Aluksi Android ja iOS-käyttöjärjestelmissä toimivan Pocopay-sovelluksen kiinteä kuukausimaksu on 2.90 euroa ja se sisältää 30 maksutonta, pankkien välistä tilisiirtoa kuukaudessa. Pocopay-käyttäjien väliset tilisiirrot ovat aina maksuttomia ja toimivat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Pocopay otettiin helmikuun alussa käyttöön Virossa, Hollannissa ja Espanjassa. Helmikuun loppuun mennessä palvelu laajenee myös suomalaisten kuluttajien käytettäväksi. Vuoden 2017 loppuun mennessä Pocopay tulee kattamaan koko euroalueen, jossa uuden päivittäispankkipalvelun odotetaan saavuttavan merkittävän markkinaosuuden erityisesti 18-35 -vuotiaiden kuluttajien keskuudessa.

Tausta: Indrek Neivelt

Indrek Neivelt on Viron pankkimaailman raskaan sarjan vaikuttaja, joka toimi virolaisen Hansapankin pääjohtajana vuosina 1999-2005. Hansapankin ja ruotsalaisen Swedbankin yhdistyttyä hän siirtyi Pietarilaisen Sankt Petersburg Bankin pääjohtajaksi. Venäjällä Indrek Neivelt toimi vuoteen 2014, jonka jälkeen hän palasi Viroon rakentamaan uudenlaista rahoitusalan palvelua. Pocopay työllistää Tallinnassa 50 pankki- ja tietojärjestelmäalan asiantuntijaa. Yhtiö on kerännyt lanseerausvaiheessaan 3,4 miljoonan euron rahoituksen.