EARS – Europe-Asia Roundtable Sessions tuo Helsinkiin joukon Aasian huippuammattilaisia

27.-30.8. järjestettävä luovien alojen ammattilaisseminaari EARS – Europe-Asia Roundtable Sessions tuo Helsinkiin ja Ylen Pasilan Studioille joukon Aasian huippuammattilaisia. Tapahtuman puhujien kärkinimiin kuuluu Etelä-Korealainen virtuaalitodellisuuden asiantuntija ja start-up vaikuttaja Dong Il Dillon Seo.

Elokuun viimeisinä päivinä Helsingistä ja Ylen Pasilan Studioista muotoutuu Euroopan ja Aasian luovien alojen kohtaamispaikka kun järjestyksessään kahdeksas EARS – Europe-Asia Roundtable Sessions kokoaa yhteen yli 300 luovien alojen ammattilaista yli 30 maasta jakamaan parhaita käytäntöjä ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista. Ainutlaatuisen tapahtuman puhujiin kuuluu Aasian median, musiikin, designin, kirjallisuuden ja esittävien taiteiden huippunimiä mukaan lukien virtuaalitodellisuuden asiantuntija ja Etelä-Korean dynaamisen start-up –kentän vaikuttaja Dong Il Dillon Seo.

Dong Il Dillon Seo on sarjayrittäjä ja toimii toimitusjohtajana VoleR Creativessa, joka on erikoistunut simuloituun todellisuuteen, puheen tunnistukseen ja virtuaalitodellisuuteen. Seo on myös yksi virtuaalilaseihin ja -sisältöihin erikoistuneen Oculus Riftin perustajista sekä Oculus Rift Korean entinen maajohtaja. Facebook osti Oculus Riftin 2 miljardilla dollarilla vuonna 2012. Seo on toiminut maajohtajana myös käyttöliittymäsuunnitteluun keskittyneessä Scaleformissa, joka myytiin Autodeskille vuonna 2011 36 miljardilla dollarilla. EARS – Europe-Asia Roundtable Sessions –tapahtumassa Seo puhuu virtuaalitodellisuuden merkityksestä yrityksille ja tulevaisuuden sisällöille.

EARSissa kuullaan myös monia muita Aasian ja erityisesti luovien alojen nousevan tähden Etelä-Korean huippuammattilaisia. Koreassa paikallisen hallituksen panostus luoviin aloihin on näkynyt Gangnam Stylen kaltaisten hittien lisäksi muun muassa Korea-popin ja animaatioiden suosiona. Suomalaisista puhujista EARSissa esiintyy muun muassa Etelä-Koreassa maineikkaan mediauran luonut Taru Salminen.