Seuraava satelliitti Euroopan Copernicus -ohjelmasta laukaistiin

Euroopan Copernicus -ohjelman seuraava satelliitti laukaistiin. Satelliitti tarjoaa ilmaista satelliittidataa ja palvelua ympäristöstä, ilmastosta ja turvallisuudesta. Sentinel-2 A satelliitissa on mukana myös RUAG Space Finlandin toimittamaa suomalaista teknologiaa.

Copernicus kerää, käsittelee ja välittää luotettavaa informaatiota ympäristöön ja turvallisuuteen liittyviin yksilöllisiin palveluihin. Ohjelma on kunnianhimoinen ja pitkäaikainen yhteishanke EU:n, Euroopan avaruusjärjestön ja sen jäsenmaiden välillä.

RUAG Space Finland toimitti elektronisen ohjaus- ja signaalinkäsittelylaitteen (Remote Interface Unit) nyt laukaistuun Sentinel-2 A satelliittiin sekä myöhemmin laukaistavaan Sentinel-2 B satelliittiin. Toimitettu laite mm. mittaa satelliitin tilaan liittyviä olennaisia parametreja ja välittää ohjauskäskyjä satelliitin muille laitteille.

RUAG Space Finland Oy Ab:n toimitusjohtaja Harri Lähti korostaa näiden toimitusten merkitystä yritykselle: ”Sentinel-2 -toimitukset olivat merkittävä askel eteenpäin tärkeällä tuotealueella. Odotamme hyvän menestyksen jatkuvan lähiaikoina seuraavissa Euroopan avaruusjärjestön ja EU:n kaukokartoitushankkeissa”.

RUAG Space Finland on Suomen johtava avaruusalan yritys, jonka toiminnat sijaitsevat Tampereella. RUAG Space Finland sulautettiin osaksi RUAG Space divisioonaa huhtikuussa 2015 kun Patria myi avaruusliiketoimintansa RUAG:ille. Yrityksen avaruusliiketoiminta aloitettiin vuonna 1985 ja yhtiö on vuosien varrella toimittanut laitteita yli 20 Euroopan avaruusjärjestön satelliittiin. Yrityksen päätuotealueet ovat ohjaus- ja signaalinkäsittelylaitteet sekä tehoelektroniikkalaitteet.