Viennin hyvä vire Helsingin satamassa jatkui

Syvä vire Helsingin sataman vientiliikenteessä jatkui huhtikuussa. Tavaraliikenteen kokonaismäärä oli lähes 1,0 miljoonaa tonnia, 9 % enemmän viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Yksiköityä kappaletavaraliikennettä oli 860 000 tonnia, kasvua viime vuoden huhtikuuhun nähden oli 1 %. Siitä oli tuonnin osuus runsas 390 000 tonnia ja viennin osuus lähes 470 000 tonnia. Vienti kasvoi 5 %, tuonti jäi 4 % viime vuoden tasosta.

Ensimmäisellä vuosikolmanneksella tammi-huhtikuussa tavaraliikenteen määrä kohosi 3,8 miljoonaan tonniin, kasvua viime vuoteen verrattuna oli 6 %.Koko tavaraliikenteestä 3,4 miljoonaa tonnia oli yksiköityä kappaletavaraliikennettä, kasvua oli 3 % viime vuoden vertailujaksoon nähden. Tästä tuonnin osuus oli lähes 1,6 miljoonaa tonnia, vähennystä oli 1 % viime vuoden tasosta, ja viennin osuus oli 1,8 miljoonaa tonnia, vienti kasvoi kaikkiaan 6 %.

Laivamatkustajia oli huhtikuussa 840 000, 1 % vähemmän kuin viime huhtikuussa. Tammi-huhtikuun matkustajamäärä oli viime vuoden tasolla, matkustajia oli lähes 3,0 miljoonaa.

Helsingin sataman hyvän vientikehityksen taustalla on useita tekijöitä. Baltian maiden halki kulkeva tie on parantunut ja sitä myöten tullut suositummaksi. Kuljetusala on ottanut etenkin Vuosaaren satamasta vuoden alussa avautuneen uuden roro-linjan Tallinnaan hyvin vastaan.