Otaniemen kampukselle avattiin uusi innovaatiokeskus ­

Regus Koran innovaatiokeskuksen Kora at Espoon avajaisia vietettiin 13. huhtikuuta Otaniemen kampuksella. Koran tavoitteena on toimitila- ja verkostoitumispalveluita tarjoamalla saattaa yhteen yritys- ja yliopistomaailma innovaatioiden ja suomalaisen yrittäjyyden edistämiseksi. Innovaatiokeskuksen kumppanina toimii Aalto-yliopistokiinteistöt Oy, jolle yhteistyömalli on ainutlaatuinen.

Regus on maailman johtava joustavia toimitilaratkaisuja tarjoava yritys. Konsernin innovaatio-yksikkö Kora aloitti toimintansa Suomessa viime syksynä avaamalla toimipisteensä Tampereelle, Lappeenrantaan ja Espooseen. Otaniemen kampuksella sijaitsevan 1 000 neliön kiinteistön viralliset avajaiset ovat tänään.

– Koran toiminta-ajatuksena on Otaniemen kampuksella luoda kansainvälinen yhteisö, ja sekoittaa ideoita ja ihmisiä, yliopisto- ja yritysmaailmaa, innovaatioiden ja taloudellisen menestyksen edistämiseksi, kertoo kansainvälisen Regus Koran toimitusjohtaja Roger Perrin .

Perrin mukaan yliopistosta alkunsa saanut startup haluaa yleensä yrityksen kasvaessa jatkaa toimintaansa kampusalueella, jossa yhteistyökumppanit ja tekniset tilat ovat lähellä. Koran tiloissa Otaniemessä nuori yritys pystyy vuokraamaan tarpeisiinsa sopivat tilat, ja samaan sitä kautta uskottavuutta toiminnalleen.

– Asiakkaamme hyötyvät yliopiston läheisyyden lisäksi tarjoamistamme kansainvälisistä verkostoitumispalveluista, joita järjestämme sekä yliopiston että liike-elämän edustajille ja asiakkaillemme. Koulutettu tiimimme puolestaan neuvoo uusien kansainvälisten kontaktien luomisessa, kun esimerkiksi startup etsii rahoitusta tai markkinointiratkaisuja, Perrin kertoo.

– Vaikka olemme vasta hiljattain aloittaneet toimintamme, yritykset ovat löytäneet meidät ja yli 20 prosenttia tiloistamme on jo varattuna. Lisäksi säännöllisesti pitämiimme verkostoitumistilaisuuksiin on otettu hyvin osaa.

Ainutlaatuinen yhteistyömalli Aalto-yliopistokiinteistöille

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy vuokraa Koralle toimitilojaan, ja toimii samalla sen kumppanina. Yhteistyö on ainutlaatuinen Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:lle.

– Tämä on meille hyvin epätyypillinen malli toimia. Vaikka taustalla on perinteinen vuokramalli, jaamme taloudellisia riskejä ja hyötyjä. Siten meillä molemmilla on yhtäläinen intressi vuokralaisten löytämiseksi ja toiminnan kehittämiseksi, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kontturi .

– Lähdimme mukaan yhteistyöhön, koska Kora istuu hyvin visioomme kehittää Aalto-yliopiston kampuksesta globaali innovaatiokeskus. Koran malli on hyvä tukitoimi nuorille yrityksille aloittaa yrityksen pyörittäminen ja malli myös tekee jo toimiville yrityksille ja erityisesti kansainvälisille yrityksille helpoksi tulla kampukselle ja perustaa toiminta Korasta käsin, Kontturi jatkaa.

– Lisäksi Aalto-yliopiston opiskelijoille, tutkijoille ja professoreille tämä on hyvä tilaisuus kehittää ideoitaan liiketoiminnaksi ja aina kansainvälisille markkinoille järjestämiemme tilaisuuksien ja uusien kontaktien myötä, Perrin päättää.