Uniputkia lentokentälle – Finavia panostaa matkustajakokemukseen

Finavia jatkaa asiakaskokemuksen kehittämistä Helsinki-Vantaalla. Matkustajat voivat nyt levähtää kentällä yksityisyyttä ja rauhaa tarjoavissa GoSleep-uniputkissa. Helsinki-Vantaa tarjoaa palvelun ensimmäisenä Euroopassa ja vahvistaa samalla asemaansa maailman uniystävällisimpien lentoasemien joukossa.

Vuonna 2014 kansainvälinen lentoasemien lepo- ja nukkumismahdollisuuksia arvioiva SleepingInAirports.com-sivusto valitsi Helsinki-Vantaan maailman kolmanneksi uniystävällisimmäksi lentoasemaksi. GoSleep-uniputket ovat uusin lisä innovatiivisen lentoaseman palvelupalettiin.

– Haluamme tarjota matkustajille mahdollisuuden stressittömään matkustukseen ja lepohetkeen lentojen välillä. Helsinki-Vantaalla on paljon vaihtomatkustajia, jotka ovat saattaneet valvoa vuorokauden putkeen tai kärsivät jet lagista. Uskon, että palvelulle on täällä aidosti kysyntää, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta kertoo.

GoSleep-uniputki on suomalainen innovaatio, joka tarjoaa matkustajalle rauhaa ja yksityisyyttä hektisen lentoaseman vilskeessä. Se on ergonominen, sängyksi muuntuva istuin, jossa matkustaja voi levätä muiden katseilta ja hälyltä suojassa. Käsimatkatavarat saa kätevästi säilöön istuimen alle, ja vedettävä kupu eristää ympäriltä valoa ja ääntä. Istuimesta löytyy pistorasia esimerkiksi kännykän tai kannettavan lataamiseen.

Ensimmäiset asiakaspalautteet lupaavat hyvää

Helsinki-Vantaa tarjoaa palvelun ensimmäisenä lentoasemana Euroopassa. GoSleep-uniputkia testattiin kentällä jo vuonna 2013 lentoaseman lepoaluepilottihankkeen yhteydessä.

Palvelun on suunnitellut ja valmistanut suomalainen Short Rest Solutions Oy.

– Kokeilu osoitti, että matkustajat suosivat mieluummin yksittäisiä unimunia kuin isoa lepoaluetta. Uniputket ovatkin herättäneet laajaa kiinnostusta etenkin portilla 18, missä niitä pääsee kevään aikana testaamaan ilman maksua. Asiakaspalautteiden pohjalta jatkojalostamme palvelua entistä käyttäjäystävällisemmäksi, Short Rest Solutions Oy:n toimitusjohtaja Jussi Piispanen kertoo.

GoSleep-uniputket lanseerattiin matkustajien käyttöön helmikuun 2015 puolessavälissä. Ensimmäiset asiakaskokemukset lupaavat hyvää.

– Olemme saaneet palvelusta jo nyt reilusti positiivista palautetta. Se on meille tärkeää, jotta tiedämme, että kehitämme Helsinki-Vantaan asiakaspalvelua oikeaan suuntaan, Koski kertoo.

Helsinki-Vantaalla on yhteensä 19 GoSleep-uniputkea. Saatavilla on myös tyynyjä ja peittoja.

Finavia panostaa matkustajakokemukseen

Finavia panostaa voimakkaasti Helsinki-Vantaan matkustajakokemuksen kehittämiseen. Kehitystyötä on tehty yhdessä myös matkustajien kanssa. Yhteistyöhankkeet ovat poikineet lentoasemalle muun muassa joogaa, Kainuu-lepotilan, Book Swap -kirjanvaihtopisteen sekä kaikille avoimen taidegallerian.

Lisäksi Finavia investoi Helsinki-Vantaan matkustajakokemukseen uudistamalla sen kaupallista tarjontaa. Palvelu-uudistuksen myötä kentällä avautuu 70 uutta tai uudistunutta myymälää ja ravintolaa.

Finavialla on käynnissä mittava 900 miljoonan euron kehitysohjelma. Sen tarkoituksena on kasvattaa Helsinki-Vantaan vaihtoliikennekapasiteettia ja kasvattaa lentoaseman vuosittainen matkustajamäärä 20 miljoonaan vuonna 2020.