Kaksi tutkimuslaitosta tulivat osaksi Helsingin yliopistoa tammikuun alussa

Valtion tutkimuslaitoksista Kuluttajatutkimuskeskus ja Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos liittyivät osaksi Helsingin yliopistoa ja sen valtiotieteellistä tiedekuntaa 1. tammikuuta 2015.

Siirtyviä työntekijöitä on yhteensä 51. Työntekijöistä neljä sijoittuu yliopistossa muualle kuin tiedekuntaan.

Liitoksen yhteydessä Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nimi muuttuu Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutiksi (Krimo).

– Tutkimuslaitosten tulon myötä tiedekunta saa uusia kumppaneita. Oikeusministeriöstä ja työ- ja elinkeinoministeriöstä tulee entistä tärkeämpiä yhteistyötahoja. Toivottavasti tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus paranee tiedekunnassa, sanoo valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Liisa Laakso.

Molemmat tutkimuslaitokset ovat jo tähän asti tehneet tutkimus- ja opetusyhteistyötä useiden Helsingin yliopiston tiedekuntien kanssa.

Yhdistymisten taustalla on syyskuussa 2013 tehty valtioneuvoston periaatepäätös valtion tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistukseksi.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat 1. tammikuuta alkaen muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi. Molempien yksiköiden henkilöstön tavoittaa yhdistymisen jälkeenkin nykyisistä matkapuhelinnumeroista.