Finnet lisensioi Supermatrix-hankkeen tulokset perustettavalle yhtiölle

Supermatrixin kehitys jatkuu. Finnet-liitto ry lisensioi Supermatrix-kehitystyön tulokset perustettavalle yhtiölle.

Supermatrix-hanke aloitettiin keväällä 2009 tutkimushankkeena, jossa oli mukana suuri joukko Finnet-yhtiöitä sekä muita merkittäviä IT-toimijoita. Viimeiset kaksi vuotta Supermatrixin tutkimushankkeen tuloksia on jatkokehitetty Finnet-liiton sisäisenä hankkeena.

Supermatrix perustuu virtuaaliseen Linux-työpöytään. Sen tarkoitus on tarjota vaihtoehto perinteiselle tietokoneelle. Supermatrix soveltuu myös alustaksi pilvestä tarjottaville sovelluksille.

– Tutkimushankkeen jälkeen tehdyt pilotit ovat osoittaneet, että pilvestä tarjotulle edulliselle henkilökohtaiselle virtuaalikoneelle on potentiaalia ja että palvelun pitää toimia eri operaattoreiden verkossa. Sen vuoksi olemme päättäneet lisensioida hankkeen tulokset kehittäjätiimille, jotta he voivat jatkaa tuotteistamista startup-tyyppisessä kasvuyrityksessä. Kaikki operaattorit ja palveluntuottajat voivat olla siten potentiaalisia yhteistyökumppaneita yhtiön tuottamille palveluille, toteaa toimitusjohtaja Jarmo Matilainen Finnet-liitosta.

Supermatrix on kustannustehokas, turvallinen ja luotettava vaihtoehto

– Supermatrix on markkinoiden edullisimpia tapoja tuoda digitaaliset palvelut ja Internet käyttäjän ulottuville, kertoo Jarmo Harju , joka edustaa perustettavaa yritystä. Lisäksi Supermatrix on avoimeen lähdekoodin ja kotimaisuuden ansiosta erittäin turvallinen ja luotettava, Harju jatkaa. Hän on aiemmin toiminut Supermatrixin kehityksestä vastaavana johtajana.

Harjun mukaan mahdollisia asiakassegmenttejä on useita.

– Kaikki organisaatiot, joilla on tarve säästää perustietotekniikan kustannuksia ovat potentiaalisia asiakkaitamme. Etsimme kumppaniksemme ennakkoluulotonta organisaatiota, Harju summaa.