Energiamessuilla on esillä tulevaisuuden energiaratkaisut

Tampereella 28.-30.10. järjestettävien Energia 2014 –messujen painopiste on tulevaisuuden energiaratkaisuissa. Messuosastoilla, seminaareissa ja tietoiskuareenoilla toistetaan energiatehokkaan tulevaisuuden avainsanoja: tuulivoima, bio- ja muut uusiutuvat energiat, energiansäästö, älykkäät energiaratkaisut, hukkalämmön talteenotto.

Energiamessut ovat tällä kerralla suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Mukana on yli 350 näytteilleasettajaa kahdessa messuhallissa. Kotimaisten yritysten lisäksi näytteilleasettajina on runsaasti ulkomaisia yrityksiä. Messuilla on nyt näyttely- ja tietoiskutilaa ennätykselliset yli 7500 neliömetriä.

Energiamessut järjestetään nyt jo 13. kerran, messut järjestetään Tampereella kahden vuoden välein. Messuille pääsee sisään maksutta.

Uusi halli, uutta nähtävää ja uusia messukävijöitä

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen uuden E-hallin ansoista kahdella edellisellä kerralla loppuunmyytyjen Energiamessujen tila- ja ohjelmatarjontaa on voitu laajentaa. Uusiutuvat energiat, lähienergiat ja muut tulevaisuuden energiaratkaisut on keskitetty uuteen E-halliin ja samalla niille on saatu huomattavasti enemmän tilaa kuin aikaisemmilla kerroilla.

Lähienergia, hajautettu energia, bioenergia, aurinkoenergia, maa- ja ilmalämpöpumput, tuulivoima ovat vahvasti esillä myös messujen ohjelma-areenalla.

Myyntipäällikkö Nina Nurminen messut järjestävästä Expomark Oy:stä on tyytyväinen, että laajentuneen messualueesta.

– Energiamessut pystyy tarjoamaan nyt monipuolisia energiaratkaisuja ja opittavaa perinteisten energia-alan ammattilaisten lisäksi kuntien ja teollisuuden kiinteistö- ja energiavastaaville, arkkitehdeille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, rakennuttajille ja isännöitsijöille.

Nurmisen mukaan messuilla on esillä uusia energiaratkaisuja, -järjestelmiä ja teknisiä laitteita ennätysmäärä myös voima- ja lämpölaitoksille. Turve- ja metsähakeratkaisut tulevat entistä ajankohtaisemmiksi, koska Suomen hallitus juuri päätti laskea turpeen verotusta ja nostaa metsähakkeen tuotantotukea.
120 tietoiskua energiavisioista pakollisiin energiatodistuksiin

Osastoilla esiteltävien energiaratkaisujen lisäksi messuvieraille tulevat tutuksi A- ja E-hallien monipuoliset ohjelma-areenat, joissa pidetään kolmen messupäivän aikana noin 120 maksutonta luentoa. Tietoiskuja ja miniseminaareja on FutureCityn lisäksi uusiutuvasta energiasta, bioenergiasta ja tuulivoimasta.

Messuille osallistuvat yritykset antavat ajankohtaisia tietoiskuja myös Suomen kestävästä energiavisiosta, kiinteistökohtaisista uusiutuvan energian ratkaisuista, öljykattiloiden muuttamisesta pellettikäytölle, myrskyturvallisista sähkölinjoista, kiinteistöjen energiansäästöstä, hukkalämmön talteenotosta ja rakennusten nyt pakollisista energiatodistuksista.

A-hallissa on vahva annos Energiamessujen perinteistä tarjontaa. Energiatiedon hallinta sekä Voimalaitosten käyttö ja kunnossapito –teemakeskittymät tarjoavat messuvieraille paljon suunnittelupalveluja, tietotekniikkaa, turvallisuutta, kunnossapitoa ja voimalaitostekniikkaa.

Myös ydinvoima on edelleen vahvasti mukana omassa teemakeskittymässään.