Ciegus tuo markkinoille potilasturvallisuutta parantavan tietopalvelun

Ciegus tuo markkinoille potilasturvallisuutta parantavan lääkkeiden tunnistus-, tieto- ja kommunikaatiopalvelun

Ciegus tuo markkinoille potilasturvallisuutta parantavan lääkkeiden tunnistus-, tieto- ja kommunikaatiopalvelun
LääkeTabletti on kotimainen, helppokäyttöinen apuväline, joka tuo lääkkeiden kuvat, lääketiedon ja lääkkeisiin liittyvän kommunikaation hoitotilanteisiin. Palvelu on optimoitu nimensä mukaisesti tableteille, jotka ovat edullisia ja pienikokoisina kulkevat vaivattomasti mukana. Palvelu ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä, ja se sopii sekä sairaala-, hoitolaitos- että kotikäyttöön. Palvelun on kehittänyt Ciegus Digital Health yhteistyössä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

LääkeTabletti on käytössä mm. Katriinan sairaalassa. Hoitajat ovat antaneet positiivista palautetta LääkeTabletin helppokäyttöisyydestä ja siitä, että palvelusta saa luotettavaa kuvallista tietoa lääkkeistä. Lisäksi hoitajat kokevat turvallisuuden ja varmuuden tunteensa kohonneen. ”LääkeTabletin selkeä positiivinen puoli on sen antama varmuus hoitohenkilökunnalle”, toteaa osastonhoitaja Katja Blomberg.

Lääketietosisällön palveluun tuottaa Lääketietokeskus. ”Yhteistyö Cieguksen kanssa on lähtenyt ketterästi käyntiin. Aktiivinen dialogi Cieguksen ja LääkeTablettia käyttävien terveydenhuollon ammattilaisten kanssa auttaa myös meitä kehittämään uusia, potilasturvallisuutta parantavia lääketietosisältöjä”, kertoo johtaja Topi Hanhela Lääketietokeskuksesta. ”Olemme ilolla mukana kehityksessä, joka tähtää lääkehoitoprosessien tehostamiseen uuden teknologian avulla ja tarjoamme sovellukseen luotettavaa, ajantasaista ja käyttötarkoitukseen räätälöityä lääketietoa”, Hanhela jatkaa.

”LääkeTabletti-idea syntyi Vantaan kaupungin Sairaalapalveluiden, Laurea-ammattikorkeakoulun ja yritysten yhteisessä Toimiva sairaala -hankkeessa”, kertoo Cieguksen Kari Paukkeri. ”Palvelun kehittämisessä aivan ensiarvoista on ollut mutkaton yhteistyömme Lääketietokeskuksen ja sairaaloiden osaavan henkilökunnan kanssa.”

LääkeTabletin jatkokehitystyön yhtenä tavoitteena on ns. closed loop -järjestelmä, jossa potilaan lääkehoidosta saadaan reaaliaikaista palautetta.