Uusi yritys laskee magneettikuvausten hintoja

Uusi yritys laskee magneettikuvausten hinnat kuluttajille jopa seitsemäsosaan siitä mitä perinteiset yksityiset toimijat laskuttavat potilailta, lupaa uuden Cityterveys Oy:n perustaja ja Terveystalonkin toimitusjohtana toiminut Martti Kiuru.

Tampereelta toimintansa aloittava Cityterveys laskee muun muassa magneetti- ja ultraäänikuvauksen hintoja merkittävästi. Magneettikuvaus maksaa potilaalle kelakorvauksen jälkeen tarpeesta riippuen tyypillisesti 500-1000 euroa. Cityterveys tekee kuvauksen ja antaa radiologin lausunnon kiinteään 138 euron hintaan.

Cityterveys on terveydenhuollossa pitkään toimineiden ammattilaisten perustama uusi yritys, joka tuottaa potilaille ja heitä hoitaville lääkäreille diagnostiikkaa nopeasti ja merkittävästi nykyisiä hintatasoja edullisemmin. Lääkärin vastaanottopalveluita yritys ei tuota.

Yrityksen perustajana toimii muun muassa Terveystaloa viisi vuotta johtanut Dosentti, LT, Radiologian erikoislääkäri Martti Kiuru .

“Magneetti- ja ultraäänitutkimuksista on pitkään pyydetty huomattavasti korkeampia hintoja kuin niiden tuottaminen maksaa yrityksille. Tämä rajaa useiden potilaiden mahdollisuuksia saada parasta mahdollista diagnostiikkaa. Ilman riittävää diagnostiikkaa määrätty hoito ei välttämättä ole optimaalista tai voi olla jopa haitallista. Keskittymällä ainoastaan diagnostiikkaan saamme pidettyä hinnat merkittävästi kilpailijoita alhaisempina”, Kiuru sanoo.

Ketjun ensimmäinen toimipiste avautui juuri elokuun alussa Tampereella. Tavoitteena on avata tämän vuoden loppuun mennessä vielä kaksi-kolme uutta toimipistettä muualle Suomeen. Cityterveys on kotimainen, ketjuihin ja perinteisiin terveyspalvelutarjoajiin kuulumaton itsenäinen toimija ja sen perustajilla on vuosien kokemus diagnostiikasta.

“Jotta voimme kilpailla suurten ketjujen ja muiden perinteisten toimijoiden kanssa meidän on panostettava kaikessa äärimmäiseen laatuun, sekä käyttämiemme laitteiden että asiantuntijoidemme osalta. Siksi käytämme ainoastaan nykyaikaista välineistöä, esimerkiksi 1,5 Teslan korkeakenttäistä magneettikuvauslaitteistoa ja tutkimuksista lausunnon antavat suomalaiset kokeneet radiologit”, kertoo Kiuru.