3D-tekniikka tehostaa kellotuotantoa

Teknologia kehittyy, eivätkä rannekellot ole poikkeus sääntöön. Uusista älykelloista huolimatta myös perinteisille ajannäyttäjille löytyy kysyntää. Dassault Systémesin 3DEXPERIENCE-teknologian avulla sveitsiläinen kellovalmistaja Eterna on onnistunut vähentämään koekappaleiden tuotannosta syntyvää jätteiden määrää ja kehittämään näin entistä tehokkaampia ratkaisuja.

3DEXPERIENCE-mallinnustekniikan avulla uusiin Eterna kykenee testaamaan kellojaan virtuaalisesti.

”3D-teknologian avulla näemme potentiaaliset ongelmat jo suunnitteluvaiheessa. Näin säästämme aikaa, rahaa ja ympäristöä”, kertoo Paride Della Corte, Eternan CNC-tuotannon päällikkö ja turvallisuuskoordinaattori.

Hienovaraista ja tarkkaa työtä

3DEXPERIENCE-alusta sisältää DELMIA V6 -ohjelman, jota käytetään tuotteiden valmistuksessa. Visuaaliset 3D-esitykset tehdään CATIA-ohjelmalla.

”Kellojen valmistus on hienovaraista työtä. Yrityksemme hyväksyy vain täydellisen lopputuloksen. DELMIA-työkalulla voin luoda simulaation kellon mekanismien toiminnasta ja varmistaa, että mekanismit toimivat myös oikeassa elämässä. Jos jokin osa osoittautuu toimimattomaksi, voin tehdä itse tarvittavat muutokset CATIA-ohjelmalla. Kun olen varmistanut osien toimivuuden virtuaalisesti, ne siirtyvät suoraan tuotantoon. Tuotantoketju lyhenee, kun osa on oikeanlainen jo ensimmäisellä valmistuskerralla, Della Corte selittää.

Dassault Systémesin ENOVIA-ohjelman avulla Della Corte hallinnoi ja kehittää valmistukseen liittyviä tietokantoja.

”Ensin tarkistan järjestelmästä, onko tarvittavan osan valmistukseen olemassa työkalua. Jos työkalua ei löydy, luon sen itse CATIA V6-ohjelmalla. Sitten se tallennetaan ENOVIA-järjestelmään myöhempää käyttöä varten, Della Corte täsmentää.