Metalli- ja konepajateollisuuden trendit ovat esillä FinnTec-messuilla

Kansainvälistyminen ja investoinnit aiheina FinnTecissä

Metalli- ja konepajateollisuuden tämän hetken uutuudet ovat esillä ensi viikolla avautuvilla FinnTec-messuilla. Samalla pohditaan alan tulevaisuuden näkymiä ja etsitään uusia väyliä menestymiseen mm. kansainvälistymisestä ja digitalisaation tuomista mahdollisuuksista. Messuilla paljastetaan myös Plootu Fennica -kilpailun voittajat. FinnTec järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 6.-8.5.

FinnTecin kanssa samaan aikaan järjestetään teollisuuden työkaluihin erikoistunut ToolTec ja hitsaus-, liittämis- ja leikkausalan JoinTec. Tapahtumia täydentävät teollisuuden pintakäsittelyn Pinta 14 -messut sekä Euroopan suurin kunnossapidon ja tuotanto-omaisuuden hallinnan messu- ja kongressitapahtuma EuroMaintenance. Tapahtumissa on yhteensä 180 näytteilleasettajaa ja yli 5000 näyttelyneliötä. Messujen sisäänpääsy ja ohjelma ovat maksuttomia.

Ohytlevytuotannon taidonnäytteet palkitaan Plootu Fennicassa

FinnTecissä paljastetaan ohutlevytuotekilpailun eli Plootu Fennica -kilpailun voittajat. Kilpailussa on kolme eri sarjaa: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Kunkin sarjan parhaat työt ovat esillä FinnTec-messuilla ja voittajat julkistetaan messujen avajaispäivänä tiistaina 6.5. klo 10.30.

JoinTecin ohjelmassa puolestaan on luvassa jännittävä hitsauskilpailu, jossa etsitään taitavinta ja monipuolisinta hitsaajaa. Kilpailuun kutsutaan 6 kotimaista alan konkaria, joilla on kokemusta myös kansainvälisiltä kilpa-areenoilta. Kilpailun palkintorahan, 3000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Teollinen internet vaatii investointeja

Digitalisaatio muuttaa myös metalliteollisuutta, kun koneita ja laitteita kehitetään jatkuvasti älykkäämmiksi. Teollinen internet eli älykkäiden laitteiden, analytiikan ja ihmisten työn tehokas yhdistäminen teollisissa ja palveluprosesseissa vaatii paitsi liiketoimintamallien uudistamista, myös investointeja. FinnTecin ohjelmissa puhutaan paitsi investointien merkityksestä kilpailukyvylle, myös teollisuuden suurten investointien uudenlaisista rahoitusmalleista.

Kansainvälistymisestä kasvua

Kotimaisen kysynnän hiipuessa suomalaiset yritykset ovat kääntäneet katseensa Venäjän laajoille markkinoille. VTT esittelee FinnTec-messuilla uutta GENERAL FINLAND -hanketta, jonka tavoitteena on löytää suomalaisille yrityksille asiakkaita Venäjältä. Messuilla yritykset haastetaan miettimään, miksi suoria uusia asiakkuuksia ja isoja toimituskokonaisuuksia kannattaa tavoitella. Lisäksi
Suomen vienninedistäjät ry kertoo luennollaan, miten teknologiayritykset voivat onnistua vientityössä.

FinnTec, ToolTec, JoinTec, Pinta ja EuroMaintenance -messut 6.-8.5. Messukeskuksessa Helsingissä. EuroMaintenance-kongressi 5.-7.5.

Mainokset