DNA: Älypuhelimet käyvät kaupaksi

Huhtikuussa DNA:n myydyimpien puhelimien listan kärkisijan otti Samsung Galaxy Trend Plus ja heti kakkossijalle ponkaisi uutuuspuhelin Samsung Galaxy S5. Kymmenen myydyimmän puhelimen listalle mahtui Samsungilta kuusi sekä Nokialta ja Applelta kummaltakin kaksi mallia.

DNA:n huhtikuun kärkikymmenikössä tapahtui muutoksia lähinnä vain puhelinten keskinäisessä järjestyksessä. Ainoastaan yksi malli – Nokia Lumia 625 – jäi listalta, ja uutena listalle ponkaisi Samsungin uutuus Samsung Galaxy S5. Huhtikuun 11. päivänä myyntiin tullut Samsungin uusi lippulaivapuhelin nousi heti myyntitilaston kakkossijalle.

”Samsung Galaxy S5 noudattaa älypuhelinkaupassa viime aikoina vallalle noussutta trendiä: uutuuksilla on nykyisin tapana mennä heti aivan myyntilistan kärkisijoille, ja vasta tulevat kuukaudet näyttävät, miten puhelin sijoittuu myyntitilastoissa pidemmän päälle. Kesän edetessä tiedämme, onko Samsung onnistunut tuomaan markkinaan uuden kestosuosikin”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Toinen tämän hetken trendi on uuden tulemisen kokenut puhelinten varustelu: ”Puhelinten värikuoria, suojakoteloita ja -pusseja myytiin aikoinaan paljonkin, mutta sitten seurasi kausi, jolloin ne eivät olleet kovasti muotia. Nyt erilaiset kuoret, pussukat, suojakalvot ja muut vastaavat tarvikkeet ovat jälleen erittäin kysyttyjä, ja kuluttajat haluavat paljon vaihtoehtoja”, Aavikko kertoo.

Nousussa ovat myös päälle puettavat ns. wearables-tuotteet, jotka hyödyntävät mobiiliverkkoja. Samsung toi huhtikuussa markkinoille uuden Gear 2 -älykellon ja urheilukäyttöön tarkoitetun Gear Fit -mallin, jotka kommunikoivat älypuhelimen kautta. Monipuolisin toiminnoin varustetuista älykelloista voi myös lukea viestit ja niillä voi jopa puhua.

Tabletit käyvät kesän kynnyksellä vilkkaasti kaupaksi. Uusimmissa malleissa on jopa 12 tuuman näyttö. Tablettia voi käyttää täyspainoisesti esimerkiksi opiskelussa, kun sen varustaa kätevällä langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä – tabletti onkin toivottu ja tervetullut lahja esimerkiksi koulunsa päättävälle ja opiskelujaan aloittavalle.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2014

1. Samsung Galaxy Trend Plus
2. Samsung Galaxy S5
3. Apple iPhone 4s
4. Apple iPhone 5s
5. Samsung Galaxy S4 4G+
6. Samsung Galaxy S4 mini
7. Nokia Lumia 520
8. Nokia 208
9. Samsung Galaxy Ace 3 4G
10. Samsung Galaxy S III 4G

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot: http://www.dna.fi/dna-oy/myyntitilastot

Mainokset