Input tapahtuma tuo Helsinkiin satoja televisio- ja online-ammattilaisia eri puolilta maailmaa.

Maailman suurin julkisen palvelun mediakonferenssi INPUT kokoontuu toukokuussa Helsingissä

Tapahtuma tuo Helsinkiin noin 700 televisio- ja online-ammattilaista eri puolilta maailmaa.

Maailman suurin julkisen palvelun mediakonferenssi INPUT (International Public Television Screening Conference) tuo Helsinkiin noin 700 televisio- ja online-ammattilaista eri puolilta maailmaa. Tapahtuma edistää suomalaisen media-alan kasvua ja luo uusia verkostoja myös kansainvälisesti.

Yle toimii yhdessä suomalaisen media-alan kanssa tapahtuman järjestäjänä. Mukana ovat SES, SATU ry, FAVEX, MTV Media, Finnanimation, AVEK, Nordisk Film & TV Fond ja Koulutusrahasto Koura.

“INPUT 2014 esittää ohjelmistossaan 80 kansainvälisten moderaattoreiden valitsemaa kiinnostavaa tv- tai online-tuotantoa. Erinomaisen ohjelmistotarjonnan lisäksi INPUT on alan ammattilaisten kohtauspaikka. Teemme INPUTista tekijöille innostavan ja uudenlaisen huipputapaamisen”, kertoo INPUTin vastaava tuottaja Jasmiini Lappalainen Ylestä. Yle isännöi tapahtumaa.

Konferenssin teema ”Content Strikes Back!” painottaa että luova ja laadukas sisältö on aina tärkeintä – jakelukanavasta riippumatta. Ohjelmisto on koottu 36 eri maan tv-yhtiöiden parhaista ohjelmista ja muista sisällöistä sekä tuotantotavoiltaan innovatiivisista hankkeista.

Nelipäiväiseen tapahtumaan kuuluu katseluiden lisäksi keskusteluja ajankohtaisista teemoista. INPUTissa puhutaan muun muassa tapahtuma-tv:n formaateista, pohjoismaisesta laadusta, tutkivasta tv-journalimista, globaalista ohjelmien jakamisesta ja maailmanlaajuisten brändien ja peli- ja mediahybridien luomisesta. Keskusteluja alustavat esimerkiksi Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka ja animaatiokirjailija ja -historioitsija, tohtori Rolf Giesen.

“Ylelle INPUTin kansainvälisten ja kotimaisten vieraiden isännöinti on mieleinen tehtävä. INPUT on maamme elokuva- ja mediaväelle loistava tilaisuus luoda vahvasti globalisoituvalla alalla uusia kontakteja ja verkostoja”, toteaa Ylen viestintäjohtaja Reija Hyvärinen.

INPUT kokoaa ammattilaiset yhteen vuosittain, ensimmäinen konferenssi oli vuonna 1977 Italiassa. Ennen Helsinkiä tapahtuma on pidetty vain kahdesti Pohjoismaissa. INPUTissa ohjelmat eivät kilpaile tai ole myytävinä. Maksullinen tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

INPUT järjestetään Marina Congress Centerissä, Helsingin Katajanokalla, 12.–15.5.2014.