Sibelius-Akatemialle merkittävä palkinto New Yorkissa

Sibelius-Akatemia saa amerikkalaissäätiön korkeimman tunnustuksen työstään kansainvälisesti arvostettuna musiikkikouluttajana. Palkinto jaetaan New Yorkissa 1. toukokuuta. Aiempia palkittuja ovat muiden muassa Nobel-säätiö, presidentti Martti Ahtisaari sekä New Yorkin Modernin taiteen museo MoMa.

Yhdysvaltojen ja Pohjoismaiden välisiä suhteita edistävä American-Scandinavian Foundation on myöntänyt Taideyliopiston Sibelius-Akatemialle Gold Medal -palkinnon korkeatasoisesta koulutuksesta ja pitkäjänteisestä työstä suomalaisen musiikkikulttuurin edistämiseksi. Säätiön korkein tunnustus myönnetään henkilöille tai organisaatioille, jotka ovat merkittävästi edistäneet kansainvälistä yhteistyötä ja ymmärrystä koulutus- ja kulttuurivaihdon avulla.

– On ainutlaatuista, että Sibelius-Akatemia korkeakouluna saa tämän kansainvälisen tunnustuksen. Alumnimme ovat olleet erinomaisesti esillä yhdysvaltalaisessa kulttuurielämässä vuosikymmenien ajan. Nyt heitä yhdistävä tekijä, koulutus Sibelius-Akatemiassa, on tunnistettu ja tunnustettu kansainväliseksi huipuksi. Palkinto tekee näkyväksi myös pitkäaikaisen ja laajan yliopistoyhteistyömme Pohjois-Amerikassa, iloitsee Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen .

Sibelius-Akatemian lisäksi Gold Medal -palkinto myönnetään Islannin presidentti Ólafur Ragnar Grímssonille . Aiemmin palkinnon ovat saaneet muiden muassa New Yorkin Modernin taiteen museo MoMa (2013), Norjan ensimmäinen naispääministeri Gro Harlem Brundtland (2008), suomalaisvaikuttaja Jorma Ollila (2008), presidentti Martti Ahtisaari (2006) sekä Nobel-säätiö (2001). Palkinto on jaettu vuodesta 1946 alkaen.

American-Scandinavian Foundation (ASF) on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka perusti tanskalais-amerikkalainen teollisuudenharjoittaja Niels Poulson 1911. Säätiö tarjoaa vaihto- ja harjoitteluohjelmia, myöntää apurahoja ja stipendejä sekä järjestää näyttelyitä, konsertteja ja esityksiä Scandinavia House -talossaan New Yorkissa. Vaihto-ohjelmiin on osallistunut lähes 30 000 skandinaavi- ja amerikkalaisnuorta. Lue lisää: http://www.amscan.org

Mainokset