Kiinan markkinat kiinnostavat suomalaisyrityksiä

Kiinan markkinat kiinnostavat suomalaisyrityksiä: Ministeri Jari Koskinen vierailee laajan yritysdelegaation kanssa Kiinassa

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen matkustaa viralliselle vierailulle Kiinaan 24.–28.2.2014 maatalousministeri Han Changfu:n kutsusta. Kyseessä on vastavierailu Han Changfu:n Suomen vierailulle syyskuussa 2012.

Koskisen matkassa on mukana yritysdelegaatio, jossa on jäseniä 19 suomalaisesta yrityksestä. Maa- ja metsätalousministerin ensimmäisellä Team Finland -vienninedistämiskonseptin mukaisella matkalla on mukana maatalouskonealan ja elintarviketeollisuuden lisäksi edustajia mm. vesi- ja metsäosaamisen aloilta.

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan pitkäaikaista yhteistyötä kiinalaisten kanssa on viime vuosina kehitetty aktiivisesti suomalaisten yritysten toivomusten mukaisesti kaupallisten tavoitteiden suuntaan.

Kiinan maatalousministerin lisäksi Koskinen tapaa matkallaan Kiinan vesiministerin, metsäministerin ja tuonnin- ja laadunvalvonnasta vastaavan viraston varaministerin. Tutkimusyhteistyön puitteissa keskusteluja käydään myös Kiinan maatalousakatemian varapääjohtajan sekä Pekingin metsäyliopiston rehtorin kanssa.

Ministeri Koskisen matkaan sisältyy myös tutustuminen Tianjinin maakuntaan n. 150 kilometrin päässä Pekingistä. Ohjelmassa on mm. keskustelut maatalouden ympäristöasioita käsittelevässä instituutissa sekä vierailut sikatilalla ja meijerialan yrityksessä.

Vierailun päätavoitteena on vahvistaa jo olemassa olevaa toimivaa yhteistyötä suomalaisten ja kiinalaisten viranomaisten ja yritysten välillä. Lisäksi vierailulla luodaan pohjaa uusien kaupallisten suhteiden solmimiselle Team Finland -vienninedistämistoimien hengen mukaisesti.

Mainokset