Intel: Esineiden internet on tulossa

Intel kertoi edistysaskelista mobiiliteknologian ja esineiden Internetin kehityksessä

– Intelin pääjohtaja Renee James on esitellyt tänään Barcelonassa alkavassa Mobile World Congressissa yhtiön uusia mobiililaitteille tarkoitettuja prosessoreita, LTE-Advanced-alustaa, uusia yhteistyösopimuksia sekä Android-laitteille tarjottavan ilmaisen mobiilitietoturvatuotteen. Intelin entistä kattavampi tuoteportfolio tukee yhtiön tavoitetta kehittää seuraavan sukupolven tietotekniikkaa, eli esineiden Internetiä.

”Mobiilin ekosysteemin jatkuva kasvu edellyttää laskentaan liittyvien haasteiden ratkaisemista, kuten tietomassojen hyödyntämistä samalla kun miljardit laitteet yhdistetään turvallisesti ja luotettavasti toisiinsa”, sanoo James. ”Julkistamme tänään joukon johtavia viestintäteknologian tuotteita ja alustoja, joiden avulla olemme valmiita rakentamaan mobiililaskennan ja esineiden Internetin tulevaisuutta.”

Intelin lehdistötilaisuudessa James esitteli kaksi uutta Intel Atom -prosessoria: aiemmin Merrifield-koodinimellä tunnetun 64-bittisen prosessorin älypuhelimille ja taulutietokoneille, sekä vuoden 2014 jälkipuoliskolla myyntiin tulevan, aiemmin Moorefield-koodinimellä tunnetun, neliytimisen ja 64-bittisen prosessorin Android-pohjaisille mobiililaitteille. Lisäksi James esitteli Intel XMM 7260 -LTE-alustan, joka tukee monia LTE-Advanced-ominaisuuksia. James kertoi myös Intelin uusista monivuotisista yhteistyösopimuksista Lenovon, Asuksen ja Foxconnin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on parantaa entisestään Intel-pohjaisten mobiililaitteiden saatavuutta.

James totesi, että kaikki Intelin nykyiset Atom-prosessorit tukevat 64-bittistä laskentaa. ”64-bittinen laskenta siirtyy pöytäkoneista mobiililaitteisiin”, James sanoi. ”Intel osaa 64-bittisen laskennan. Pystymme ainoana yhtiönä toimittamaan 64-bittisiä, useita käyttöjärjestelmiä tukevia prosessoreita, sekä tarjoamaan tuen 64-bittiselle Androidille sen ollessa saatavilla.”

Intel on lisäksi toimittanut 64-bittisiä ytimiä eri käyttöjärjestelmille, joten Intel Atomin valitsevilla asiakkailla on suoraan valmius 64-bittiselle käyttökokemukselle käyttöjärjestelmien ja sovellusten kehittyessä.

“Olemme lähteneet vuoteen 2014 erittäin kilpailukykyisellä mobiilituotteiden valikoimalla aina sovellusprosessoreista tietoliikennealustoihin”, sanoo Intelin Mobile and Communications Groupin johtaja Hermann Eul. ”Uudet Android-pohjaisille älypuhelimille ja taulutietokoneille suunnitellut Atom-prosessorimme tarjoavat johtavaa 64-bittistä suorituskykyä ja akkukestoa, ja uusi XMM 7260 -alusta tarjoaa ekosysteemille vaikuttavan LTE-Advanced-käyttökokemuksen.”

James kertoi Intelin tavoitteesta varmistaa mobiililaitteiden tietoturva Intel Securityn ja McAfeen ainutlaatuisilla ratkaisuilla. Esimerkiksi Intel Device Protection Technology suojaa kuluttajia tehokkaasti haittaohjelmilta ja auttaa yritysasiakkaita erottamaan henkilökohtaiset ja työhön liittyvät tiedot Intel-pohjaisissa Android-laitteissa.

James esitteli myös McAfee Mobile Security -mobiilitietoturvatuotteen, joka on saatavilla maksutta Android-laitteille. Tuote sisältää edistyneitä turvaominaisuuksia ja tarjoaa markkinoiden kattavimman ilmaisen mobiilitietoturvaratkaisun kuluttajille. Varkaudeneston ja yhteystietojen varmuuskopioinnin lisäksi McAfee Mobile Security sisältää virustorjunnan sekä sovellustason ja selaimen tietoturvan, ja suodattaa puhelut ja tekstiviestit.

Lisätietoa Intelin Mobile World Congressin julkistuksista löytyy osoitteesta http://www.intel.com/newsroom/mwc.

Mainokset