Win XP tuki loppuu huhtikuussa – Elisa avasi tukisivut

Elisan it-asiantuntijat ovat huolissaan suomalaisten pk-yritysten tietoturvasta Windows XP -käyttöjärjestelmän aikakauden lähestyessä loppuaan. Microsoft lopettaa tukensa XP:lle huhtikuussa, jolloin kaikkien sitä käyttävien koneiden tietoturva heikkenee. Suomalaisyrityksissä on edelleen satoja tuhansia XP:tä käyttäviä koneita. Elisa on julkaissut yrittäjille tukisivuston osoitteessa elisa.fi/xp.

– Pk-yrityksissä esimerkiksi asiakasrekisterit ja laskutus ovat usein tietokoneen varassa. Lisäksi koneella käytetään verkkopankkia ja muita salasanallisia palveluita. Windows XP -käyttöjärjestelmällä toimivissa koneissa kaikkien näiden tietoturva heikkenee 8.4.2014 alkaen, kun Microsoft lopettaa tukensa pitkäikäiselle järjestelmälleen, kertoo johtaja Ville Rautio Elisan it-liiketoimintaan keskittyneestä tytäryhtiöstä Appelsiinista.

Myös huhtikuun jälkeen hankittujen oheislaitteiden, ohjelmien ja sovellusten toiminta saattaa alkaa takkuilla vanhassa XP-ympäristössä

Elisan tukisivustolla voi tarkistaa oman koneen käyttöjärjestelmän

Elisa on julkaissut yrittäjille tukisivuston. Osoitteessa elisa.fi/xp voi testata kirjaimellisesti nappia painamalla, mitä käyttöjärjestelmää omakone käyttää. Lisäksi sivusto opastaa yrityksen tietokoneiden vaihtamisessa.

– Uuteen käyttöjärjestelmään vaihtaminen tarkoittaa monessa yrityksessä myös uusien tietokoneiden hankkimista. Mikäli käytössä olevat koneet ovat yli 3-4 vuotta vanhoja, niiden teho ei välttämättä enää riitä uudempien Windows 7 ja 8 -käyttöjärjestelmien pyörittämiseen, Rautio kertoo.

Mainokset