Yli neljännes osakeyhtiöistä perustettiin verkossa 2013

PRH:n ja Verohallinnon yhteinen palvelu osakeyhtiön sähköiseen perustamiseen on ollut suosittu: 3 398 osakeyhtiötä vuonna 2013. Määrä on noin 26 % kaikista perustetuista osakeyhtiöistä.

Palvelua voivat käyttää yrityksen perustajat sekä edustajat ja asiamiehet, kuten tilitoimistot ja asianajotoimistot. Palvelu vastaa tietosisällöltään paperista perustamispakettia ja se on osa YTJ:n asiointipalvelua. Verohallinto ja PRH ovat yhteistyössä toteuttaneet palvelun.

Osakeyhtiön perustaminen sähköisesti edullisempaa

Palvelu ohjaa asiakasta antamaan oikeat ja riittävät tiedot ilmoituksen käsittelemiseksi. Palvelussa tarkistetaan kaikki pakolliset henkilöitä ja yritystä koskevat tiedot, mikä nopeuttaa ilmoituksen käsittelyä. Ainoastaan yrityksen nimi ja toimiala tarkistetaan PRH:ssa.

Palveluun kirjautuvalla henkilöllä täytyy olla suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset. Myös osakeyhtiön perustamissopimuksen allekirjoittaminen sähköisesti vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja verkkopankkitunnukset.

Sähköinen perustamisilmoitus on osakeyhtiöille 50 euroa edullisempi kuin perinteinen ilmoitus, sillä perinteinen ilmoitus maksaa 380 euroa ja sähköinen 330 euroa.

Osakeyhtiöiden sähköisten palvelujen kehittäminen jatkuu

Seuraavaksi Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus toteuttavat asiointipalvelun, jossa osakeyhtiöt voivat ilmoittaa yleisimmät yrityksen muutos- ja lopettamistilanteisiin liittyvät tiedot. Näitä ovat esimerkiksi muutokset toimielimissä sekä Verohallinnon rekistereihin liittyvät aloittamiset ja lopettamiset. Uusi palvelu on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2014 aikana.

Osakeyhtiöiden sähköinen perustaminen -palvelu on osoitteessa http://www.ytj.fi/palvelut/asiointi

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Yli neljännes osakeyhtiöistä perustettiin verkossa 2013

  1. Paluuviite: Yli neljännes osakeyhtiöistä per...

Kommentointi on suljettu.