Suomalaiselle Resogunille videopelien Oscar-ehdokkuus

Academy of Interactive Arts & Sciences äänestää joka vuosi parhaat videopelien taiteelliset saavutukset ja tänä vuonna Suomen vanhimman pelistudion Housemarquen uusin Playstation 4-peli Resogun on ehdolla. Kategoriassa “Best Action Game” on myös ehdolla vahvoja kansainvälisiä pelejä kuten Ruotsalainen Battlefield 4.

“Olisi erittäin hienoa jos saisimme Suomeen maailman arvostetuimman palkinnon videopelien saralla. Ehdokkuus on tietysti jo palkinto itsessään, mutta mahdollinen voitto merkitsisi erittäin paljon kotimaan konsolipelien kehitysyhteisölle.”

Mikael Haveri, Housemarquen markkinointipäällikkö

Akatemiaan kuuluu yli 22 000 jäsentä ja palkinnot jaetaan 6. helmikuuta Las Vegasissa, D.I.C.E. Awardseissa, jotka järjestetään nyt 17:nnen kerran.

Vastaava palkinto on vain kerran aikaisemmin tullut Suomeen kategoriassa ”Casual Games”, jolloin Angry Birds voitti ja muusikko Ari Pulkkinen kävi ottamassa vastaan palkinnon. Tänä vuonna ehdolla olevassa Resogunissa on myös Pulkkisen sävellykset.

Resogun on myös menestynyt maailmalla ja kotimaassa alkuvuoden ”paras peli” äänestyksissä. Yhdysvaltalainen IGN.com valitsi sen ”Vuoden PS4-peliksi” ja Suomalaisen Dome.fi-sivuston äänestyksessä Resogun sai tittelin ”Vuoden paras Suomipeli”.

Pelin hinta on 14,95€, mutta kaikki PS+ -tilin omistajat saavat ladata sen ilmaiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että peli on saatavilla lähes kaikille konsolin ostajille ostopäivästä lähtien. Resogun on saatavilla yksinoikeudella Sonyn Playstation4 konsoleille.

Academy of Interactive Arts and Sciences nominations: http://www.interactive.org