Suomalaiset haluavat laatua matkailupalveluissa

Suomalaiset haluavat henkilökohtaista palvelua erityisesti silloin, kun halutaan varmistaa, että järjestelyt sujuvat moitteettomasti. Samoin palvelun merkitys korostuu, kun matkalle on lähdössä isompi seurue tai kun omat resurssit eivät riitä matkan suunnitteluun. Erilaiset matkailupalvelut nousevat esille 16.-19.1. järjestettävillä Matkamessuilla. Messujen teemana on tänä vuonna Palveluksessasi – At Your Service.

TNS Gallupin Messukeskukselle tekemän tutkimuksen mukaan noin puolet suomalaisista pitää luotettavuutta ja ystävällisyyttä tärkeinä henkilökohtaisessa palvelussa. Lisäksi yli kolmannes suomalaisista arvostaa yksilöllisten tarpeiden huomioimista.

Palvelu tuo vaivattomuutta

Ne suomalaiset, jotka aikovat käyttää matkailupalveluita, arvostavat vaivattomuutta sekä matkalla että sen varaamisessa. Matkavarauksen helppous, palvelun asiantuntevuus ja matkan aikaisten järjestelyjen vaivattomuus ovat tärkeitä noin puolelle palveluita käyttävistä suomalaisista. Yli kolmannes suomalaisista pitää tärkeänä myös sitä, että palvelua saa omalla äidinkielellä.

Omatoimimatkoissa puolestaan viehättää etenkin valinnan vapaus: 81 % omatoimisesta matkasta haaveilevista mainitsee sen syyksi suunnitella ja varata matka itse. Sen lisäksi noin puolet pitää omatoimista matkustamista edullisena ja arvostaa mahdollisuutta hintojen vertailuun.

Nettiä hyödynnetään myös matkalla

Matkailu on suurin tuoteryhmä verkkokaupassa Suomessa 38 % osuudella kaikesta netissä tehdystä kaupasta (TNS Gallup Oy: Verkkokauppatilasto 2013). Matkojen suunnittelun ja varaamisen lisäksi yli puolet suomalaisista käyttää nettiä myös matkan aikana. Tärkeimmät käyttökohteet ovat erilaiset kartta- ja sääpalvelut, aikataulut sekä vinkit mm. ravintoloista tai nähtävyyksistä. Netin käyttäjistä 62 % hyödyntää älypuhelinta, 42 % turvautuu matkoilla hotellin tai nettikahviloiden tietokoneisiin.

Tutkimuksen toteutus

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Suomen Messujen toimeksiannosta. Gallup Forumissa esitettyihin kysymyksiin vastasi väestöä edustavasti 1082 henkilöä viikkojen 48-49/2013 aikana. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on +-3 prosenttiyksikköä.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 16.–19.1.2014. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 16.1. klo 9-19 ja pe 17.1. klo 9-12. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 17.1. klo 12–19, la–su 18.–19.1. klo 10–18.