Hallitus kokoontuu keskustelemaan suomalaisen yhteiskunnan haasteista

Hallitus kokoontuu maanantaina 13. tammikuuta työpajaan keskustelemaan pääministeri Jyrki Kataisen johdolla suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista. Työpajassa hahmotetaan Suomen tulevaisuutta talouden ja työelämän sekä poliittisen päätöksenteon muutosten näkökulmista. Hallituksen työpajassa ei tehdä virallisia päätöksiä.

– Työpajan tarkoituksena on tarjota hallitukselle mahdollisuus keskustella vapaamuotoisesti suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista. Tärkeä kysymys on se, millä keinoin Suomi menestyy kestävällä tavalla sekä pystyy ylläpitämään ja luomaan hyvinvointia. Kuinka pidämme hyvinvointilupauksemme nyt ja tulevaisuudessa, toteaa pääministeri Jyrki Katainen.

Hallituksen työpaja pidetään Aalto-yliopiston tiloissa. Ministereiden työskentelyä virittävät avauspuheenvuoroissaan professori Heikki Hiilamo Helsingin yliopistosta, toimitusjohtaja Marco Steinberg Snowcone & Haystack Oy:stä, professori Pirkko Vartiainen Vaasan yliopistosta sekä johtaja Vesa Vihriälä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksesta. Päivän aikana ministerit tutustuvat muun muassa Aalto-yliopiston Design Factoryyn sekä kuulevat tietoiskuja huippututkimuksen kohteista ja uusista innovaatioista.