Epson kehittelee älylaseja

Moverio BT-200 -lasien myötä Epson esittelee uuden tavan nähdä maailma. Kyseessä on Epsonin ensimmäinen lisätyn todellisuuden (AR) laite, jota voi käyttää missä tahansa. Nämä toisen sukupolven läpinäkyvät älylasit perustuvat suosittuun BT-100-malliin. Ne ovat puolet pienemmät ja 60 % kevyemmät – niiden paino on vain 88 g*1 . Toukokuusta 2014 alkaen 699 euron hintaan saatavilla olevat BT-200-lasit avaavat AR:n rajattoman potentiaalin kehittäjille, jotka haluavat luoda sovelluksia kuluttajille ja yrityksille.

Puettava teknologia on tulevaisuutta – Uusi Moverio sisältää runsaasti AR-ominaisuuksia ja -toimintoja, mikä mahdollistaa digitaalisesti tehostetun näkymän todelliseen maailmaan. Tunnistustekniikan, kuten etukameran, gyroskoopin, GPS-järjestelmän, kompassin ja kiihtyvyysmittarin, avulla laite tunnistaa tarkasti käyttäjän liikkeet sekä ympäristön.

Epson Europen kuvantoistotuotteiden johtaja Hans Dummer kertoo: ”Kuluttajien puettava elektroniikka on merkittävä kasvusegmentti, jonka ennustettu arvo maailmanlaajuisesti on yli 8 miljardia dollaria vuonna 2013 ja lähes 19 miljardia dollaria vuoteen 2017 mennessä*2. Hyödyntääksemme puettavan teknologian kasvavaa kysyntää olemme kehittäneet BT-200:n, joka on tyyppinsä ainoa markkinoilla oleva edullinen, binokulaarinen, läpinäkyvä laite, joka heijastaa sisältöä katsojan koko näkökenttään. Tämä ei ole turhaan odotettavaa vaporwarea vaan täyttä totta, sillä meiltä on ollut näillä markkinoilla ostettavissa oleva todellinen tuote vuodesta 2011.”

Sovellukset suoraan toimitettuina – Moverio Apps Market hyödyntää BT-200:n päivitettävissä olevaa avoimen ympäristön Android OS -käyttöliittymää ja tarjoaa käyttäjille erityssuunniteltuja sovelluksia. Maaliskuussa avautuvasta kehittäjien sivustosta kehittäjät löytävät kaikki työkalut ja tiedot, joita he tarvitsevat toukokuussa kaupallisesti saataville tulevien Moverio-sovellusten kehittämiseen. Kuluttajasovellusten lisäksi BT-200 voi toimia hyvin tehokkaana visuaalisena työkaluna monenlaisissa kaupallisten ja vertikaalisten markkinoiden sovelluksissa, kuten koulutuksessa, logistiikassa, tieteessä, lääketieteessä, turvallisuudessa ja opetuksessa.

BT-200 antaa käyttäjille jopa 320 tuuman (812 cm) havaitun näytön qHD-resoluutiolla. Paitsi että käyttäjät saavat hyödyn AR-ohjelmista, he voivat myös katsoa 2D- ja 3D-elokuvia, joissa on integroitu Dolby Digital Plus -ääni. Koe elokuvat, pelit ja sovellukset uudella tavalla. Hallitse laitetta helppokäyttöisellä multi-touch-ohjauslevyllä ja suorita sovelluksia Moverion nopealla 1,2 GHz:n kaksoisydinsuorittimella. Sen akku kestää jopa kuusi tuntia, joten virta ei lopu kesken.
Muodosta Internet-yhteys Wi-Fi-yhteyden kautta ja lataa sovelluksia Moverio Apps Marketista 8 Gt:n sisäiseen muistiin tai lisää muistikapasiteettia jopa 32 gigatavulla SD-kortin avulla. BT-200 voi myös muodostaa yhteyden muihin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, Bluetooth 3.0-, DLNA- ja Miracast -yhteyden avulla.

*1 Paino ei sisällä kaapelia.
*2 Lähde: Futuresource Consulting, puettavan teknologian markkinaraportti, marraskuu 2013.

Mainokset