Intel panostaa tietoturvaan ja puettavan tekniikan kehittämiseen

Intelin toimitusjohtaja esitteli CES-messuilla yhtiön vision tulevaisuuden tietotekniikasta

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich on esitellyt Las Vegasissa tänään käynnistyvien viihde-elektroniikan CES-messujen alla uusia tuotteita, hankkeita ja yhteistyösopimuksia, joiden avulla yhtiö haluaa nopeuttaa erilaisten mobiililaitteiden ja puettavan tietotekniikan kehitystä. Esityksessään Krzanich esitteli Intelin näkemystä uudesta tietotekniikan aikakaudesta, jota ei enää määrittele tietotekninen laite vaan teknologian integroituminen ihmisten elämään hyötyä ja lisäarvoa tuottavalla tavalla.

Krzanich kävi esityksessään läpi Intelin ratkaisuja kahteen viihde-elektroniikka-alan lähitulevaisuuden haasteeseen: tietoturva ja laitteiden turvallisuus sekä Kongon demokraattisesta tasavallasta tuotavat konfliktimineraalit. Krzanich kertoi Intelin saavuttaneen merkittävän virstanpylvään, sillä nyt Intelin tehtaissa valmistetut mikroprosessorit ovat konfliktivapaita.

”Kaksi vuotta sitten sanoin kollegoilleni, että tarvitsemme konkreettisen tavoitteen, jolla varmistamme, että mikroprosessoreissamme käytetyt metallit ovat konfliktivapaita”, sanoo Krzanich. ”Koimme välttämättömäksi tehdä muutoksia toimitusketjussamme varmistaaksemme, etteivät liiketoimintamme tai tuotteemme tahattomasti rahoita Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtuvia hirmutekoja. Tämän virstanpylvään saavuttaminen on meille kuitenkin vasta lähtölaukaus. Tulemme jatkamaan tarkastuksia ja selvittämään mahdolliset epäkohdat myös tulevaisuudessa.”

Intel puettavan tietotekniikan sisällä

Krzanich kertoi Intelin tutkivan erilaisia tuotteita ja hankkeita, joilla voidaan edistää puettavan tietotekniikan innovaatioita. Intelin lähestymistapa tähän tietotekniikan seuraavaan vaiheeseen on suunnitella ja luoda referenssilaitteita ja -alustoja, joita yhtiön asiakkaat voivat käyttää valmistaakseen puettavia tuotteita. Krzanich esitteli joukon referenssilaitteita, kuten biometrisiä ja liikuntaa tukevia ominaisuuksia tarjoavat älykkäät nappikuulokkeet sekä älykkään kuulokemikrofonin ja sille soveltuvan langattoman latausmaljan.

Krzanich julkisti myös Intelin yhteistyöhankkeita amerikkalaisten muotialan yritysten ja organisaatioiden kanssa edistääkseen luovuutta ja innovaatiota puettavan tietotekniikan hyödyntämisessä. Hän käynnisti samalla Intelin kansainvälisen ’Make it Wearable’ -kilpailun, jonka tavoitteena on edistää puettavan tietotekniikan suunnittelua ja käyttöönottoa.

Puettavan tietotekniikan referenssilaitteiden lisäksi Intel kehittää erilaisia edullisia teknologia-alustoja, joille yksittäiset kehittäjät ja pienet yhtiöt voivat rakentaa verkkoon kytkeytyviä puettavia tai muita erittäin pieniä laitteita. Tähän liittyen Krzanich esitteli Quark-teknologiaan perustuvan SD-kortin kokoisen Edison-tietokoneen.

Entistä parempaa tietoturvaa

Intelin toimitusjohtaja paljasti esityksessään uuden Intel Security -brändin, jonka alle yhtiön omistaman McAfee-tietoturvayhtiön tuotteet tullaan vaiheittain siirtämään. McAfeen tuttu punainen kilpi jää elämään Intel Securityn logossa. Intel aikoo tarjota joitakin McAfeen tietoturvatuotteista maksutta mobiililaitteille.

”Digitaalisten identiteettien turvaaminen muuttuu yhä monimutkaisemmaksi mobiilisovellusten ja -laitteiden tullessa yhä tärkeämmäksi osaksi päivittäistä elämäämme”, sanoo Krzanich. ”Intel panostaa yhä enemmän tehdäkseen digitaalisesta maailmasta turvallisemman erityisesti mobiililaitteiden ja puettavan tietotekniikan osalta.”