Tekes rahoittaa kaksi uutta strategista tutkimusavausta

Tekes on päättänyt rahoittaa kaksi strategista tutkimusavausta, joista toinen kehittää uudenlaista hoitomuotoa sydänlihasvaurioiden ja aivosairauksien hoitoon ja toinen parantaa suomalaisten yritysten osaamista ja liiketoimintamahdollisuuksia kehittyvillä markkinoilla.

Strategiset tutkimusavaukset ovat rohkeita, läpimurtoa tavoittelevia tutkimusprojekteja, jotka luovat pohjaa aivan uudenlaiselle liiketoiminnalle.

”Strategisissa avauksissa yhdistyvät tieteellinen kunnianhimo ja vahva näkemys tulosten liiketoiminnallisesta hyödyntämistä, minkä vuoksi karsinta on tiukkaa”, kertoo palvelujohtaja Pekka Kahri Tekesistä.

”Haluamme kannustaa johtavia suomalaisia tutkimusryhmiä tarttumaan monimutkaisiin aiheisiin ja tekemään jotain todella uutta.”

Strategisissa tutkimusavauksilla on oltava kunnianhimoinen ja korkeatasoinen tieteellinen visio, selvä visio tulosten hyödyntämisestä ja hyvä johto. Tähän mennessä Tekes on rahoittanut yhteensä viisi strategista tutkimusavausta. Seuraava hakuaika umpeutuu 28.2.2014.

Lisätietoja Tekes.fi