Pääministeri Katainen: Murroksen keskellä suomalainen luovuus on osoittanut vahvuutensa

Pääministeri Kataisen uudenvuoden tervehdys: Isot muutosvoimat ravistelivat Suomea päättyvänäkin vuonna. Osin kyse on Euroopan ja maailman talousvaikeuksista, osin taas suomalaisen yhteiskunnan ja talouden murroksesta. Vaikutukset tuntuvat kodeissa, kunnissa ja koko kansantaloudessa.

Suomalaisen työn kysyntä maailmalla on kiinni meistä itsestämme ja osaamisestamme, mutta myös siitä missä jamassa maailmantalous on. Nyt työmme ja tuotteidemme kysyntä on vähäisempää kuin toivoisimme.

M. Katoavien työpaikkojen tilalle syntyy uusia menestyksen alkuja, esimerkkeinä vaikkapa peliteollisuuden kasvu, lukemattomat uusia työpaikkoja luovat pienyritykset sekä isot ulkomaiset investoinnit mm. datakeskuksiin.

Tutustuttuani vuoden aikana lukemattomiin uusiin suomalaisiin ideoihin ja innovaatioihin, luotan vahvasti siihen, että Suomesta on maailmalle luvassa paljon uutta.

Maailma ympärillämme muuttuu, halusimme sitä tai emme. Sen sijaan on valinnoistamme kiinni, miten muutokseen asennoidumme. Vaihtoehtoja on.

Pääministeri Kataisen uudenvuodentervehdys