Mobiilidatan liikennemäärät DNA:n matkaviestinverkoissa ovat kaksinkertaistuneet

Teksti- ja multimediaviestit sekä matkaviestinverkkojen dataliikenne 2013:

DNA:n matkaviestinverkkojen dataliikenteen määrä on vuoden 2013 aikana edelleen kaksinkertaistunut. Lähetettyjen tekstiviestien määrässä on hienoista laskua, mutta multimediaviestien määrät ovat edelleen kasvussa.

Teksti- ja multimediaviestien määrien kehitys sekä matkaviestinverkkojen dataliikenteen määrän kasvu kertovat mobiiliviestinnän monipuolistumisesta. Asiakkaat hyödyntävät varsinkin älypuhelimien erilaisia viestintämahdollisuuksia hyvin monin eri tavoin.

Teksti- ja multimediaviestit

”Tekstiviestiliikenne on jonkin verran vähenemään päin, mutta tekstiviesti säilyy edelleen erittäin suosittuna palveluna, jolla tavoittaa kaikki kännykän käyttäjät päätelaitteesta riippumatta. Älypuhelimien ominaisuudet tukevat myös hyvin multimediaviestien käyttöä, ja niiden määrä onkin edelleen kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna”, kertoo DNA:n palveluista vastaava tuotantojohtaja Mikko Nurmi.

Juhlapyhät kuten joulu ja uusivuosi sekä vappuaatto erottuvat viestimäärissä edelleen selkeinä piikkeinä. Vuoden 2013 tekstiviestiliikenteen huippupäivä oli ystävänpäivä 14.2. Muita vilkkaita viestipäiviä olivat koulujen päättymis- ja aloituspäivät sekä lomakausien alut.

Multimediaviestien määrien kasvu kohdistuu erityisesti kesäkuukausiin. Multimediaviestien suosiota tukevat mm. älypuhelinten entistä paremmat kamerat ja laadukkaat, suurikokoiset näytöt.

Mobiilidata

Mobiilidatan liikennemäärät DNA:n matkaviestinverkoissa ovat kaksinkertaistuneet vuoden 2013 aikana. Datamäärät ovat kasvaneet rajusti varsinkin DNA:n 4G LTE -verkossa, jossa liikennemäärä on yli kymmenkertaistunut vuoden 2013 aikana.

Mobiilidatan käytön huimaan kasvuun ovat vaikuttaneet etenkin LTE-verkkojen laajeneminen ja näitä verkkoja käyttävien älypuhelimien yleistyminen. Mobiilidatan liikennemäärien kasvua vauhdittavat verkon suurista nopeuksista hyötyvien videopalvelujen lisääntynyt tarjonta ja käyttö.