Jolla kiilasi DNA:n viidenneksi myydyimmäksi puhelimeksi joulukuussa

DNA:n myydyimmät puhelimet ja tabletit joulukuussa 2013

​”Joulumyynti oli kokonaisuudessaan edellistä vuotta suurempi. Matkapuhelin on jo perinteisesti suosittu joululahja, ja tänä jouluna puhelinkauppa kävi vielä viime jouluakin vilkkaampana. Lisäksi tablet-laitteiden erittäin suuri kysyntä siivitti DNA:n joulumyynnin kokonaisuutena selkeään kasvuun”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Tänä jouluna puhelinlahjaksi hankittiin yleisemmin älypuhelinvalikoiman edullisimpia laitteita. Yli 300 euron hintaluokassa myydyin puhelin oli Jolla.

Applen laitteiden myyntiä hidastivat merkittävät satavuusvaikeudet. Aavikon mukaan laitteita ei saatu hyllyille lähellekään sellaista määrää, jota kysyntä olisi edellyttänyt.

DNA:n myydyimmät puhelimet joulukuussa 2013

1. Samsung Galaxy Trend
2. Samsung Galaxy Y
3. Samsung Galaxy S III 4G
4. Nokia Lumia 520
5. Jolla
6. Apple iPhone 5s
7. Samsung Galaxy Ace3 4G
8. Apple iPhone 5c
9. Samsung C3595
10. Samsung Galaxy S4 4G+

Tablet-laitteisiin liikkuva laajakaista ja MatkaTV

Applen niukka saatavuus näkyy myös joulun tablet-myyntitilastossa. Listan kaksi kärkipaikkaa otti Samsung, mutta Applen laitteille olisi ollut enemmänkin kysyntää – uusia iPad-malleja saatiin Suomeen kuitenkin liian vähän kysyntään nähden.

DNA suosittelee tabletin hankintaa harkitsevalle SIM-korttipaikalla varustettua tablet-laitetta, jolla pääsee nettiin missä tahansa. Hintaero on yleensä kohtuullisen pieni.

”Ostajan on hyvä huomioida omat käyttötarpeet ja varmistaa, että laiteessa voi hyödyntää myös mobiililaajakaistaa. On suuri harmi, jos kuluttajalle valkenee vasta jälkikäteen yllätyksenä, että laitteessa ei olekaan paikkaa SIM-kortille. SIM-kortilla varustetun tabletin mobiililaajakaistayhteyttä voi jakaa myös muille laitteille, esim. tietokoneelle, laitteen muodostaman WLAN-verkon avulla. Moni käyttääkin tablettia myös Mokkulan tapaan, jolloin tabletilta voidaan jakaa yhteys myös muille laitteille, vaikkapa perheen läppärille reissussa oltaessa”, Aavikko kertoo.

Tabletin kanssa hankitaan hyvin usein myös DNA Welho MatkaTV -palvelu, jolla voi seurata tv-kanavia joko suorana tai tallenteina myös liikkeellä oltaessa. DNA julkisti joulukuussa MTV kanssa solmitun sopimuksen, jonka ansiosta myös MTV:n maksu-tv-tarjontaa voi keväällä seurata DNA Welho Matka-TV -palvelun kautta kodin lisäksi vaikkapa matkalla tai mökillä.

DNA:n myydyimmät tablet-laitteet joulukuussa 2013

1. Samsung Galaxy Tab 3 10.1
2. Samsung Galaxy Tab 3 7.0
3. Apple iPad Air
4. Apple iPad Mini Retina-näytöllä
5. Samsung Galaxy Tab 3 8.0

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin.

Mainokset