Pankkipalveluiden tarjonta kansainvälistyy

Pankkipalveluiden tarjonta kansainvälistyy palveluiden siirtyessä enenevässä määrin verkkoon.

Perinteisten pankkien liiketoiminta on murroksessa, kun palvelut siirtyvät yhä enemmän verkossa tarjottaviksi. Virolainen LHV Pankki tutkii mahdollisuuksia laajentaa palveluitaan Suomessa.

Suomen talouden alakuloisuus pakottaa perinteisiä pankkeja yhä ahtaammalle, ja konttoreiden määrää on jouduttu vähentämään. Samaan aikaan ihmiset kuitenkin odottavat pankkipalveluilta nopeampaa ja ajasta riippumatonta palvelua. Älypuhelinten myötä pankkitoiminta siirtyy kuluttajan taskuun.

Tämä kiihtyvä muutos tarjoaa mahdollisuuksia uusille toimijoille. Myös pienemmät pankit voivat palvella koko maan laajuisesti kun liiketoiminta ei vaadi raskasta konttoriverkostoa.

Virolainen LHV Pankki tutkii mahdollisuukia laajentaa palveluitaan myös Suomessa. Yhtenäistyvän eurooppalaisen maksujärjestelmän myötä valtionrajoilla ei ole enää painoarvoa maksuliikenteessä. Kun pankkiasiat hoituvat itsepalveluna verkossa, ei kuluttaja enää katso oman pankkinsa kotimaata, vaan valitsee pankkinsa palveluiden ja palveluhintojen perusteella.