Matkamessut vievät kävijän Latinalaisen Amerikan tunnelmiin

Matkamessuilla ennätysmäärä uusia maita

Tammikuisilla Matkamessuilla on mukana yhdeksän uutta maata. Kokeneinkin reissaaja löytää inspiraation uuteen matkaan esimerkiksi Turkmenistanin tai Lesothon osastoilta. Yhteensä Matkamessuilla esittäytyy 78 maata ja noin tuhat näytteilleasettajaa. Matkamessut avaa ovensa yleisölle tammikuun 17.–19.

Latinorytmejä ja espanjankieltä

Matkamessut vievät kävijän Latinalaisen Amerikan tunnelmiin, kun Meksiko ja Argentiina saapuvat messuille. Meksiko on maailman suurin espanjankielinen maa, joka houkuttelee seikkailijan samoilemaan mayojen temppeleiden raunioille tai valkeille rannoille. Kulttuurinnälkäinen nauttii Frida Kahlon tunnetuksi tekemästä värikkäästä ja mielikuvituksen rajoja rikkovasta paikallisesta taiteesta. Meksiko on myös vaivattomien pakettimatkojen kohde. Kilometrien pituiset rannat Cancunissa tai Playa del Carmenissa ovat rentouttaneet suomalaisia lomailijoita vuosikausia.

Etelä-Amerikassa sijaitseva Argentiina on tulisen tangon ja ikuisen jään maa. Argentiina on nautiskelijoiden kohde. Mendozan maakunnan viinitilat ja ympäri maailman tunnettu argentiinalainen pihvikarja rakentavat ruokakulttuurin pohjan. Romantiikkaa etsivät suuntaavat Argentiinassa pääkaupunki Buenos Airesin iltoihin, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Maan eteläosasta Patagoniasta taas alkavat jäätiköt, jotka erottaa Etelämantereesta vain kaistale merta.

Tuntematon Turkmenistan ja pieni Lesotho kokeneille reissaajille

Muun muassa Iranin ja Afganistanin rajanaapuri Turkmenistan on uusi tuttavuus monelle. Neuvostoliittoon aikanaan kuuluneesta maasta suurimman osan peittää Karakumin autiomaa. Perinteinen elinkeino paimentolaisuus leimaakin kulttuuria Turkmenistanissa, jonka kansallinen ylpeyden aihe ovat taidokkaasti tehdyt itämaiset matot. Turkmenistaniin lennetään ainakin Istanbulista, Frankfurtista ja Pietarista.

Etelä-Afrikan kokonaan ympäröimä Lesotho on kiinnostava matkakohde. Kahden miljoonan asukkaan maassa on kesäisin lämmin ilmasto ja ihanteelliset olosuhteet esimerkiksi kiipeilyyn tai vaellukseen. Lesothossa sijaitsee myös yksi Afrikan harvoista laskettelukeskuksista. Rinne on auki laskijoille eteläisen Afrikan talvikaudella eli kesä–elokuussa. Lesothoon pääsee helpoiten Etelä-Afrikan kautta ja maahan tehdään myös päiväretkiä naapurivaltiosta.

Mainokset