Teollisuus uskoo yrityskauppojen lisääntyvän

Deloitten tuore tutkimus selvittää teollisuuden trendejä ja ajankohtaisia teemoja. Manufacturing and Industrials: M&A Predictions -julkaisun perusteella tulevaisuuden näkymät ovat toiveikkaat ja yrityskauppojen määrä on nousussa.

Vastaajista 67 % uskoo yrityskauppojen lisääntyvän seuraavan 12 kuukauden aikana. Jopa 94 % vastaajista kertoo aktiivisesti etsivänsä uusia kauppakohteita.

Defensiiviset strategiat ovat hallinneet yrityskauppastrategioita viime vuosina. Tutkimuksesta kuitenkin selviää, että yrityskauppa-aktiivisuutta ajaa nyt vahvasti halu kasvaa. ’’Näyttäisi siltä, että olemme siirtymässä uudelle kaudelle. Fokus on siirtymässä divestoinneista investointeihin’’, sanoo Deloitten teollisuustuotteet ja -palvelut -toimialajohtaja Timo Nieminen. Vastaajista 67 % kertoo, että heidän yrityskauppastrategiansa keskittyy nyt ensisijaisesti tuote- ja palveluvalikoiman kasvattamiseen.

Myös yritystenkauppojen rahoitusnäkymät ovat myönteiset. Kyselyyn vastanneista 78 % uskoo, että rahoitusmahdollisuudet säilyvät ennallaan ja jopa 94 % arvioi, että rahoitusta on saatavilla helposti.

’’Kaiken kaikkiaan teollisuus odottaa yrityskauppojen osalta ensi vuodesta kuluvaa vuotta vilkkaampaa. Viime vuosina merkittäviä yritysostoja alalla ovat tehneet mm. Wärtsilä Hamworthy- ja Outokumpu Inoxum-yrityskaupoillaan. Lähitulevaisuudessa saamme varmasti kuulla lisää uutisia vastaavan kokoluokan järjestelyistä”, ennustaa Nieminen.

Deloitte UK:n toteuttama Manufacturing and Industrials M&A Predictions on puolivuosittain ilmestyvä tutkimus. Kyselyssä selvitetään eurooppalaisten valmistavan teollisuuden yritysten ylimmän johdon näkemyksiä.

Mainokset