PlayStation®4 tuli kauppoihin

Uusi PlayStation®4 (PS4 ™ ) -järjestelmä tuo seuraavan sukupolven pelaamisen kaikkien ulottuville sen saapuessa myyntiin 29.11.2013. PS4-järjestelmä on kehitetty alusta alkaen pelaajien ja pelinkehittäjien ehdoilla, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin tosipelaajalle.

Tällä hetkellä PS4:lle on kehitteillä yli 180 peliä, joista yli 30 on saatavilla kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tasokas pelikattaus sisältää sekä kolmannen osapuolen kehittäjien julkaisuja että PS4:lle yksinoikeudella julkaistavia pelejä, kuten Knack ™ ja Killzone: Shadow Fall ™ .

PS4-järjestelmän tekniset ominaisuudet on kehitetty alusta lähtien vaativien pelaajien ja pelinkehittäjien ehdoilla, ja se on PlayStation-tuoteperheen tähän asti tehokkain laite. Huippuunsa viritettyä suoritinta tukevat tehokas grafiikkaprosessori ja 8 gigatavua GDDR5-muistia, mitkä auttavat pelisuunnittelijoita luomaan entistä helpommin monipuolista ja interaktiivista sisältöä videopelialustalle. Tallennustilaa peleille ja muulle viihdesisällölle konsolissa on huimat 500 gigatavua. Ainutlaatuista pelikokemusta täydentävät kokonaan uusi langaton DUALSHOCK ® 4 -ohjain ja PlayStation ® Camera -HD-kamera. Kokonaisuudessaan uusi PS4 on jopa kymmenen kertaa suorituskykyisempi kuin edellinen PlayStation ® 3 (PS3 ®) -järjestelmä.

Yhteisöllisyys on keskeisessä asemassa PS4-järjestelmässä, sillä se edustaa uuden sukupolven pelaamista parhaimmillaan. Yhteydenpito kavereihin sekä parhaiden pelikokemusten jakaminen on PS4:n avulla vaivatonta, ja useimmiten vain napinpainalluksen päässä. Cross-game chat tarjoaa mahdollisuuden äänikeskusteluihin muiden pelaajien kanssa, minkä lisäksi oman pelihetken voi lähettää reaaliaikaisesti videomuodossa muiden kommentoitavaksi verkon suoratoistopalveluissa. DUALSHOCK 4 -ohjaimen SHARE-painikkeen avulla on mahdollista jakaa videoita ja kuvakaappauksia omasta pelisuorituksestaan suoraan Facebookiin. Kuvakaappaukset ovat jaettavissa myös Twitterissä. Uuden dynaamisen aloitusnäytön kautta voi lisäksi tarkastella muiden pelaajien suosittelemaa ja kommentoimaa sisältöä, kuten pelejä, elokuvia ja TV-ohjelmia.

Integroitu käyttökokemus ulottuu myös PS4-järjestelmän ulkopuolelle, sillä PS4 on yhteensopiva PlayStation Vita -käsikonsolin sekä soveltuvien älypuhelimien ja taulutietokoneiden kanssa. PS Vita -käsikonsolin avulla pelit kulkevat mukana missä ja milloin tahansa, minkä lisäksi se toimii itsenäisenä ruudun jatkeena kotikonsolille. Tällöin soveltuvia PS4-pelejä voi pelata suoraan PS Vitalla Wi-Fi -toiminnon kautta, vaikka televisio olisikin varattu. Älypuhelimille ja taulutietokoneille ilmaiseksi ladattavan PlayStation Appin avulla myös iOS- ja Android-pohjaiset mobiililaitteet tulevat osaksi pelikokemusta PSN-yhteisössä ja -verkkokaupassa. Sovelluksen avulla mobiililaite muuntautuu toiseksi näytöksi television rinnalle, minkä lisäksi sillä voi tarkastella muiden käyttäjien jakamaa sisältöä sekä ostaa ja ladata pelejä PS4-järjestelmälle kodin ulkopuolella. PlayStation App saatavilla iTunesissa ja Google Playssa .

PlayStation ® Plus (PS Plus) -jäsenyys on uuden PS4-järjestelmän myötä entistäkin parempi ja tarjoaa pelaajille uuden sukupolven verkkomoninpelin lisäksi paljon etuja, kuten gigatavun verran verkkotallennustilaa ja automaattiset pelipäivitykset. PS4-järjestelmän ilmestymisen yhteydessä PS Plus -jäsenet saavat veloituksetta käyttöönsä Resogun ™ – ja Contrast-pelit, jotka ovat osa Instant Game Collection ™ -palvelua. Kokoelmaa täydentää myöhemmin DRIVECLUB ™ PS Plus Edition, jonka alustava julkaisuajankohta on alkuvuonna 2014.

Pelaamisen lisäksi PS4 tarjoaa tasokasta sisältöä myös erilaisten viihdepalvelujen muodossa, mikä tekee siitä edeltäjänsä tapaan keskeisen osan kodin viihdekeskusta. Ensimmäisestä päivästä lähtien Music Unlimited -suoratoistopalvelu tarjoaa yli 20 miljoonan kappaleen musiikkikirjaston kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Elokuva-, TV- ja videopalvelut Netflix, Viaplay sekä VidZone seuraavat perästä ja ovat saatavilla pian PS4-järjestelmän ilmestymisen jälkeen. Viihdepalvelujen käyttäminen PS4-järjestelmällä ei edellytä käyttäjältä PS Plus -jäsenyyttä.

Tulevana vuonna PS4-järjestelmä kehittyy edelleen PlayStationin pilvipalveluiden siivittämänä. Lähitulevaisuudessa ilmestyvä Gaikai-suoratoistopalvelu mahdollistaa omien PS3-suosikkipelien pelaamisen PS4-järjestelmälle soveltuvina versioina. Palvelu lanseerataan Yhdysvalloissa 2014 ja muualla maailmassa myöhemmin julkistettavana ajankohtana. PS4 ei myöskään rajoita pelilevyjen jakamista, joten pelejä on mahdollista vaihtaa ja kokeilla muiden kanssa. Käytettyjen pelin vaihtamiseen ei sisälly toiminta- tai aikarajoitteita eikä muita ehtoja, ja niistä voi nauttia useampi pelaaja vielä vuosien jälkeenkin.

PlayStation 4 on saatavilla Suomessa 29.11.2013 alkaen ja sen jälleenmyyntihinta asettuu noin 450 euron vaiheille. Valikoimat ja hinnat vaihtelevat jälleenmyyjittäin.

Mainokset