Laajasalon opisto käynnistää Pelituotannon linjan

Laajasalon opisto käynnistää tammikuussa 2014 pelituotannon koulutuslinjan. Koulutuslinja valmistaa nuoria vastuullisiksi pelialan ammattilaisiksi. Pelilinjan koulutus käynnistyy 27.1. ja kestää vuoden.

”Haluamme tarjota mahdollisuuden opiskella pelialan osaajiksi yhteisössä”, kertoo Juha Matti Holopainen, Laajasalon opiston rehtori.

”Olemme pitkään suunnitelleet ja tehneet toimenpiteitä linjan käynnistämiseksi – ja nythän ala on ajankohtaisempi kuin koskaan”, hän lisää.

”Linjan opinnoissa painotetaan työelämälähtöistä ja joustavaa ajattelutapaa. Jokainen pelituotanto on uniikki ongelmakenttänsä, johon etsitään ratkaisuja yhdessä”, toteaa linjan opettaja Teemu Vilén.

Laajasalon opisto on tunnettu media-alan kouluttaja. Koulutusta toimittajan työhön on tarjottu jo 1970-luvulta lähtien. Nykyään Laajasalossa on neljä eri toimittajalinjaa: lehti-, radio-, urheilu- ja crossmediatoimittajalinjat. Viime vuosien kehitys on tuonut mukanaan myös taiteet: elokuva-, kirjailija-, näyttelijäntyön linjat sekä klassisen laulun, kuvallisen viestinnän ja sooloartistin koulutuksen.

”Ajassamme on valitettavasti merkkejä siitä, että osa nuorista on syrjäytymässä. Peliteollisuus on moninainen ilmiö, ja haluamme olla tukemassa sen osalta yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta. Tulemme antamaan opiskelijoille valmiuksia peliajattelun hyödyntämisessä myös viihdeteollisuuden ulkopuolella. Pelit voivat opettaa, valistaa tai vaikkapa herättää ajattelemaan”, muistuttaa rehtori Holopainen.

”Pelialalla työskentely ei ole kiinni pelkästään osaamisesta, vaan myös intohimosta alaa kohtaan. Laajasalon koulutus tulee olemaan alalle haluaville opiskelijoille erinomainen ikkuna maailmaan, joka tällä hetkellä tarvitsee jatkuvasti lisää tekijöitä joukkoonsa”, sanoo linjan opintosisältöjen suunnittelussa mukana oleva Panu Mustonen, joka tunnetaan pelialan aktiivisena innovaattorina.

Mainokset