Pilviteknologiasta julkaistiin opas

Cloud Software -ohjelma julkaisi pilveen siirtymisen oppaan

Digilen SHOK Cloud Software -ohjelman keskeiset kokemukset on tiivistetty pilveen siirtymisen opaskirjaksi. Helppolukuisessa oppaassa esitellään konkreettisia menetelmiä ja esimerkkejä siitä miten pilveen siirtyminen organisaatioissa kannattaa toteuttaa. Pilvipohjainen verkkopalvelu voidaan perustaa minuuteissa ja vähäisin kustannuksin. Lisäksi tarjolla on ilmaisia työkaluja ja ohjelmistoja.

Pilviteknologiat ovat osaltaan mahdollistamassa meneillään olevaa laajaa murrosta kohti entistä nopeatempoisempaa digitaalista taloutta, joka tulee koskettamaan meitä kaikkia. Esimerkiksi viimeaikaiset verkkourkintaan liittyvät paljastukset ovat vauhdittaneet tarvetta perustaa pilvipalveluja ylläpitäviä datakeskuksia Eurooppaan. Tämä tarjoaa loistavat mahdollisuudet suomalaisille pilvipalveluja tarjoaville ohjelmistoyrityksille, jotka viime vuosina ovat kansainvälistyneet vahvasti.

Teknologia ei kuitenkaan ole ainoa huomioitava asia murroksessa, joka edellyttää kokonaisvaltaista ja liiketoimintalähtöistä suunnittelua ja toimintaa.

”Pilviteknologiat tuovat uusia mahdollisuuksia, mutta teknologia ei ratkaise kaikkea. Liian usein yritykset lähtevät pilveen pelkästään teknologian ehdoin. Erityisesti suuremmissa yrityksissä myös toimintatapojen on usein muututtava radikaalisti, jotta kilpailussa pärjätään” toteaa Cloud Software -ohjelman johtaja Janne Järvinen F-Securelta.

Cloud Software -ohjelman opas ”Quick guide to cloud success” esittelee esimerkkejä, joita voidaan hyödyntää sekä yrityksissä että julkishallinnossa. Teknologian käyttöönoton lisäksi oppaassa korostetaan liiketoimintalähtöisyyttä sekä käyttökokemuksen, tietoturvan sekä ketterien menetelmien hyödyntämistä toimintatapojen kehittämisessä. Opas perustuu Cloud Software -ohjelmaan osallistuneiden yritysten kokemuksiin pilvipalveluiden luomisesta globaaleille markkinoille sekä toteutettuihin kehittämishankkeisiin. Teos antaa näkökulman viiteen vaiheeseen: (1) suunnittelu ja investointi, (2) tekeminen, (3) tarkistaminen ja metriikka, (4) valmistautuminen pahimpaan ja (5) tulevaisuus.

Mainokset