Sisäministeriö järjestää paloturvallisuus viikolla poistumis harjoituksen

Sisäministeriö haastaa muut ministeriöt poistumisharjoitukseen Paloturvallisuusviikolla

Paloturvallisuusviikko.fi haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja perheet tekemään marras-joulukuussa paloharjoituksen. Tavoitteena on saada ihmiset ja yhteisöt järjestämään oma paloharjoitus, esimerkiksi oman kodin paloturvallisuustarkistus tai poistumisharjoitus.

Sisäministeriö on itse ottanut Paloturvallisuusviikon haasteen vastaan ja ministeriössä järjestetään poistumisharjoitus 27.11.2013. Sisäministeriö puolestaan haastaa kaikki muut ministeriöt tekemään poistumisharjoituksen Paloturvallisuusviikolla.

Eri yhteisöt kuten työpaikat, taloyhtiöt ja koulut ovat pelastuslain mukaan velvollisia huolehtimaan kiinteistössään toimenpiteistä poistumisen turvaamiseksi tulipalossa. Pelastautuminen edellyttää palon nopeaa havaitsemista ja nopeaa poistumista. Siksi on tärkeää tietää, että osaa tulipalossa toimia oikein ja rauhallisesti.

Turvallisen poistumisen harjoittelu antaa varmuutta ja osaamista tulipalotilanteen varalle. Poistumista harjoitellaan ja kerrataan juuri siksi, että toiminta muuttuisi mahdollisimman automaattiseksi, rutiininomaiseksi. Lisäksi harjoituksen tuloksena voidaan löytää sekä työpaikan että siellä oleskelevien henkilöiden turvallisuutta edistäviä kehittämistarpeita.

Oma paloharjoitus on osa Paloturvallisuusviikkoa. Viikko alkaa 23.11. Päivä Paloasemalla -tapahtumasta ja päättyy Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään 1.12. Paloharjoituksen voi toteuttaa ajalla 23.11.–31.12.2013.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi sisäministeriön asettama Pohjoismaisen palovaroitinpäivän ohjausryhmä. Sisäministeri Päivi Räsänen on Paloturvallisuusviikon suojelija.

Laittakaa haaste kiertämään ja kutsukaa ystävänne ja sidosryhmännekin mukaan Omaan paloharjoitukseen!

Mainokset