Uusi kuljetinjärjestelmä automatisoi myymälän varastotoimintoja

Verkkokauppa.com varautuu jouluun automaattisella kuljetinjärjestelmällä

Kasvavien kävijä- ja noutomäärien vuoksi Verkkokauppa.comin lippulaivamyymälässä Jätkäsaaressa on otettu käyttöön uusi automaattinen laatikkokuljetin. Kuljetin kuljettaa tehokkaasti ja automatisoidusti pientavaroita eri kerroksien varastoista suoraan myymälään. Uusi kuljetin nopeuttaa työskentelyä sekä tekee työskentelystä mielekkäämpää, lisäten myös työtyytyväisyyttä. Aiemmin kuljetus tapahtui manuaalisesti varastohenkilökunnan toimesta raskaalla kuljetushissillä.

”Tätä on myös myymälä- ja varastohenkilökunnan puolelta odotettu”, toteaa Verkkokauppa.comin myyntijohtaja Markus Pätilä.

Kuljettimen odotetaan pääsevän tositoimiin tulevassa joulusesongissa. ”Joulu on ollut aina vuoden vilkkainta aikaa”, kertoo Pätilä. ”Uuden kuljettimen avulla pystymme vastaamaan vilkkaiden sesonkien sekä tulevaisuuden haasteisiin entistä paremmin.”

Myymälän noudossa käsitellään jouluaikana jopa tuhat tilausta päivässä. Tähän asti ongelma on ollut palvelun epätasaisuus – odotusajat ovat olleet keskimäärin 11 minuuttia, mutta ruuhka-aikoina osassa tilauksia pidempiä. ”Haluamme tarjota varmaa ja nopeaa palvelua. Kuljettimen avulla saamme piikit odotusajoissa tasaantumaan ja ruuhkissakin pidettyä odotusajat lyhyinä”, kuvailee Verkkokauppa.comin logistiikkajohtaja Miika Heinonen.

Laatikkokuljettimen on toimittanut kotimainen Algol Technics, jonka toimittamien kuljettimien kautta kulkevat muun muassa kaikki Hartwallin juomat ja joita käytetään A-sarjan Mercedes-Benzien valmistamiseen Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa. Jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa tehtiin suunnitelmat tulevaa kuljetusjärjestelmää varten. Projekti valmistui tarkalleen aikataulun mukaisesti.

”Automaattinen laatikkokuljetin varaston ja myymälän välillä oli mielenkiintoinen ja luonteeltaan erityyppinen projekti meille. Yleensä rakentamissamme sovelluksissa on parannettu yrityksen sisäistä logistiikkaa pelkästään henkilökuntaa varten, mutta tällä kertaa pääpaino on asiakaspalvelussa”, kuvailee Algol Technicsin myyntijohtaja Tero Mäki.

Mainokset