Inteliltä uutta tekniikkaa 4G-tableteille ja Ultrabookeille

Inteliltä 4G LTE -modeemi ja ohjausyksikkö 4G-tableteille ja Ultrabookeille

Intel on julkistanut XMM 7160 -modeemin, yhtiön eri verkkoteknologioita ja -taajuuksia tukevan 4G LTE -ratkaisun lanseerauksen. Aasiassa ja Euroopassa myyntiin tulevan Samsung GALAXY Tab3 (10.1) -tabletin 4G-versio on varustettu Intel XMM 7160 -modeemilla.

Intel on myös laajentanut 4G LTE -tuotevalikoimaansa julkistamalla 4G-tableteille, Ultrabook-laitteille ja hybridilaitteille tarkoitetun PCIe M.2 -moduulin, sekä integroidun SMARTi m4G –lähetin-vastaanottimen. Intelin ratkaisuilla laitevalmistajat voivat helposti ja kustannustehokkaasti parantaa tuotteidensa langattomien yhteyksien suorituskykyä.

”LTE-verkkojen laajentuessa nopeasti mobiililaitteilta edellytetään 4G-yhteensopivuutta”, kertoo Hermann Eul, Intelin Mobile and Communications Groupin johtaja. ”Intel tarjoaa nyt asiakkailleen valinnanvaraa nopean ja luotettavan LTE-yhteyden toteutukseen, sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon ja suunnittelun joustavuutta mobiiliekosysteemille.”

Intel XMM 7160 -modeemi on yksi maailman pienimmistä ja vähävirtaisimmista eri verkkoteknologioita ja -taajuuksia tukevista LTE -ratkaisuista. Se tarjoaa saumattoman yhteyden eri verkkojen välillä, sekä tukee samanaikaisesti 15 LTE -taajuutta ja VoLTE (Voice over LTE) -standardia.

XMM 7160 -modeemi on nyt saatavilla markkinoilla. Intel tuo seuraavan sukupolven LTE-ratkaisuja, kuten XMM 7260-modeemin, markkinoille vuonna 2014.