Vapaavuori tapasi STX:n pääjohtajan Koreassa

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tapasi STX-telakkayhtiön ylintä johtoa Koreassa tiistaina 22.10.2013. Vapaavuori keskusteli STX:n tilanteesta yhtiön hiljattain valitun pääjohtajan Jung-Hyung Lyun kanssa. Tapaamisessa oli mukana myös muuta yhtiön johtoa.

– Pääjohtaja Lyu kertoi, että yhtiö parhaillaan arvioi toimintojaan niin Euroopassa kuin muuallakin, varsinaiset johtopäätökset ovat kuitenkin vielä ennenaikaisia. Keskustelimme myös pääjohtaja Lyun aloitteesta vierailla Suomessa loppuvuoden aikana, Vapaavuori kertoo.

Maanantaina Vapaavuori tapasi Soulissa myös Etelä-Korean kauppa-, teollisuus- ja energiaministerin Yoon Sang-Jickin, jonka kanssa keskusteltiin laajasti paitsi meriteollisuuden näkymistä myös energia-asioista, cleantechista ja luovan talouden kysymyksistä.

– Suomen merkittävä arktinen osaaminen samoin kun arktisella alueella avautuvat suuret liiketoimintamahdollisuudet ovat olleet esillä käytännössä kaikissa matkan lukuisissa tapaamisissa, Vapaavuori toteaa.

– Sekä STX:n että ministerin tapaamisessa tuli hyvin selväksi että Suomea pidetään arktisen osaamisen vahvana erikoisosaajana. Arktisen merenkulun liiketoimintamahdollisuuksia pidettiin erittäin lupaavina, vaikka laivanrakennusalalla muuten onkin vaikeaa, Vapaavuori kertoo

Vapaavuori vieraili tiistaina myös laajan yritysvaltuuskunnan kanssa Kormarine-meriteollisuusmessuilla Pusanissa. Päivään sisältyy lisäksi vierailut Korean suurimman alan yhtiön Samsungin telakalla ja Wärtsilän huoltokeskuksessa.

Tiistai-iltana Vapaavuoren matka jatkuu Singaporeen Aasian suurimmille matkamessuille. Torstaina ja perjantaina Vapaavuori johtaa yritysvaltuuskunnan vienninedistämismatkaa Indonesiassa. Lauantaina matkan päättää Puijang-innovaatiofoorumi Shanghaissa, missä Suomi on erikseen valittu foorumin teemamaaksi.