Sähköinen allekirjoitus on yleistynyt Pohjoismaissa

Opintolainat allekirjoitetaan Norjassa jo verkossa

Sähköinen allekirjoitus on yleistynyt Pohjoismaissa hurjaa vauhtia. Nyt Norjan valtion Lånekassenin asiakkaat voivat allekirjoittaa verkossa opintolainapaperinsa. Tämä nopeuttaa yksittäistä lainaprosessia noin kaksi viikkoa! Lånekassen liitti saumattomasti Signicatin allekirjoituspalvelun verkkopalveluunsa ja kesän aikana yli 150 000 opintolainaa on saatu sähköisesti päätökseen!

Ratkaisu antaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää jo olemassa olevia tunnistautumisratkaisuja. Tämän mahdollistaa Signicat, joka kokoaa yhteen Pohjoismaiset tunnistuspalvelut kuten Norjassa ja Ruotsissa BankID ja Suomessa verkkopankkitunnukset. Pohjoismaiden lisäksi Signicatin palvelulla voidaan asiakirjat allekirjoittaa myös Viron ID-kortilla!

Lånekassen valitsi Signicatin sen palveluiden laajuuden, käyttökokemuksen ja hyvän track recordin ansiosta.

Ennen kaikkea Signicatin PAdES (ETSI-standardi, PDF advanced electronic signature) teki Lånekasseniin vaikutuksen. PAdES formaatissa kaikki allekirjoitustiedot ovat upotettuna asiakirjaan sekä sähköisessä- , että luettavassa muodossa. Kaikki sopimuksen osapuolet saavat lainvoimaisen, itsenäisen sähköisen asiakirjan todisteena sopimuksesta.

Entä miten tämä liittyy Suomeen? Siten, että Signicat tarjoaa samaa SaaS-palvelua niin Norjaan kuin kaikkiin Pohjoismaihin ja Viroon. Se on kaikkien hyödynnettävissä, myös maarajojen yli!

Lue lisää aiheesta Norjasta:

https://www.bankid.no/Presse-og-nyheter/Nyhet…es-elektronisk/

Mainokset