Sonera laajentaa rannikon 4G verkkoa

Kuva: Sonera

Kuva: Sonera

Soneran 4G-verkko on otettu käyttöön Mustasaaressa, Pietarsaaressa, Raahessa ja Torniossa. Myös 3G-verkon 42 Mbit/s huippunopeudet ovat laajasti käytössä Pohjanmaalla ja Länsi-Pohjassa.

Soneran aito 4G-verkko on laajentunut kesän aikana runsaalle kymmenelle uudelle paikkakunnalle. Yhtiö tuo markkinoiden nopeinta liikkuvaa laajakaistaa tarjoavan verkon parillekymmenelle paikkakunnalle vielä tämän vuoden aikana.

”4G-rakennusohjelmamme on edennyt kesän aikana uusille paikkakunnille, sillä 4G-puhelinten ja tablettien sekä liikkuvan laajakaistan kysyntä osoittavat että nopealle verkolle on tarvetta. Verkkoa on myös vahvistettu olemassa olevilla 4G-paikkakunnilla, jotta voimme vastata asiakkaiden odotuksiin mukana kulkevasta nopeasta netistä,” sanoo Soneran aluejohtaja Kimmo Sulin.

Pohjanmaalla Soneran 4G-palvelut on avattu Mustasaaressa , Raahessa ja Pietarsaaressa . Loppuvuonna aito 4G tulee vielä Kauhavalle . Tähän asti 4G-paikkakuntia Pohjanmaalla ovat olleet Vaasa, Seinäjoki ja Kokkola sekä Pohjois-Pohjanmaalla Oulu ympäristökuntineen. Lapin maakunnassa Tornio on saanut 4G-palvelut mm. Kemin, Rovaniemen ja useiden hiihtokeskusten rinnalla.

4G-verkkoa käytetään huippunopeaan langattomaan tiedonsiirtoon matkapuhelimella, tabletilla tai nettitikulla ja tietokoneella. LTE-tekniikalla rakennettavan aidon 4G-verkon alhaisen vasteajan ja jopa 150 Mbit/s:iin nousevan nopeuden ansiosta verkko mahdollistaa mm. liikkuvan kuvan, vuorovaikutteisten tv-palveluiden ja monien ammattisovellusten vaivattoman käytön liikkeessä.

Soneran 4G-verkko toimii jo yli 60 paikkakunnalla. 4G-verkon rakentamisen rinnalla Soneran 3G-verkkoa nopeutetaan ns. dual carrier-tekniikalla, jota jotkut operaattorit kutsuvat myös 4G:ksi. Tämän 3G-tekniikan tarjoama teoreettinen maksiminopeus on 42 Mbit/s. Korkeimmat 3G-nopeudet ovat käytettävissä jo 230 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Mainokset