Rintasyövän tutkimukseen tarvitaan tukea

Rintasyöpätutkimukseen tarvitaan lisää varoja, sillä rintasyöpään sairastuneiden määrä kasvaa jatkuvasti ja sairauden ehkäisyssä, hoidoissa ja sairastuneiden tukemisessa on vielä paljon kehitettävää.

Nykyistä tarkempaa tietoa tarvitaan etenkin rintasyöpäriskiä vähentävistä ja lisäävistä elämäntavoista. Lisää tietoa tarvitaan myös niiden potilaiden tunnistamisessa, joilla sairauden uusiutumisen riski on suuri.

Rintasyöpätutkimuksen edistämiseen tarvitaan rahaa

Yhä useampi rintasyöpään sairastunut parantuu. Sairastuneiden määrä kuitenkin kasvaa jatkuvasti, ja joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään jossain vaiheessa elämäänsä

Tällä hetkellä tutkimusvaroin olisi tärkeää paneutua entistä tarkemmin rintasyövän riskiä lisääviin ja vähentäviin tekijöihin niin elämäntavoissa kuin elinympäristössä. Potilaan tai syöpäkasvaimen ominaispiirteiden syvempi ymmärtäminen puolestaan auttaisi oikeiden hoitovalintojen valitsemisessa sekä ennusteen arvioinnissa.

Syöpäsäätiön hallituksen puheenjohtaja, professori Seija Grénman pitää tärkeänä myös sairastuneen elämänlaadun parantamista raskaiden hoitojen aikana:

”Hoitoja tulisi kehittää sairastuneen elämänlaatua silmälläpitäen siten, että hoitojen sivuvaikutukset olisivat vähäisemmät, kuitenkin niin, että hoitojen vaikutus säilyisi yhtä tehokkaana.”
Aloita oma keräys valtakunnallisen Roosan nauha -päivän kunniaksi

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä kerätään varoja rintasyövän vastaiseen taisteluun lokakuun ajan. Valtakunnallista Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 4.10. pukeutumalla pinkkiin sekä perustamalla ja kartuttamalla Oma keräys –lahjoituspotteja, joita tänä vuonna jokaisella on mahdollisuus perustaa Roosa nauha –verkkosivuilla.

Useita ystävien tai yritysten jakamia keräyspotteja on jo perustettu, joista yhtenä entisten rintasyöpäpotilaiden Minnan ja Sirpan Rintasyöpää karkuun -keräys. Naisten tavoitteena on juosta puolimaraton ja he haastavat muutkin treenaamaan maratonia varten sekä osallistumaan heidän Roosa nauha -pottinsa kartuttamiseen.

Perjantaina 4.10. liikkeellä ovat myös Roosa nauha -lipaskerääjät eri puolilla Suomea.

Lisätietoja paikallisista keräyksistä http://www.cancer.fi/roosanauha/kerays-2013/tapahtumat/

Mainokset