Vuoden Näköteko 2013 -palkinto myönnettiin hyvän valaistuksen edistämisestä

Vuoden Näköteko 2013 -palkinto on myönnetty tekniikan tohtori Jukka Jokiniemelle, joka on Suomen johtavia valaistuksen asiantuntijoita. Jokiniemi edistää työssään hyvää näkemistä ja valaistusta julkisten ja yksityisten tilojen suunnittelussa ja toimivuudessa. 3000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö, ja se luovutetaan Jokiniemelle 11. – 13.10. Messukeskuksessa järjestettävässä I love me -tapahtumakokonaisuudessa.

– Toimintaperiaatteenamme on aina ollut hyvän ja häikäisemättömän valaistuksen suunnittelu, joka tukee erityyppisiä näkemisen tarpeita. Hyvä valaistus helpottaa elämää ja on turvallisuuskysymys. Valaistus auttaa näkemisen lisäksi hahmottamaan tilaa, jossa liikumme, sanoo Jukka Jokiniemi.

Jokiniemen yritys Innojok Oy täyttää lokakuussa 20 vuotta.

– Ikääntyessä häikäisyherkkyys kasvaa ja valontarve lisääntyy yli kolminkertaiseksi parikymppisiin verrattuna. Monet eläkeikäiset haluavat kuitenkin säästää sähköä ja tinkivät valaistuksesta. Energiatehokkaita ja häikäisemättömiä Innolux-valaisimiamme voi käyttää säästäväisempikin kotitalous, Jokiniemi pohtii.

Palkinto luovutetaan Jokiniemelle I love me -messukokonaisuuden NÄKÖÄ-teema-alueella Messukeskuksessa 12.10.2013.

Kilpapurjehdusta harrastava Jokiniemi on palkintoraadin mielestä erinomainen esimerkki henkilöstä, joka on pystynyt kääntämään oman näkövammansa menestykseksi.

– Näkövamma vaikuttaa tietysti elämääni valtavasti, mutta eniten se on asennekysymys. Olen tehnyt siitä asiantuntijuustekijän. Julkisissa tiloissa liikkuu paljon ihmisiä, joilla on erityistarpeita ympäristön havainnoimiseen. Tänä vuonna olen konsultoinut mm. Helsingin metroasemien uudistusta ja Jyväskylässä toimivaa Onerva Mäen erityiskoulun suunnittelua, Jokiniemi sanoo.

Palkintoraatiin kuuluvat Suomen Optinen Toimiala ry:n Vaali- ja ansiomerkkivaliokunta sekä Messukeskuksen edustajat. 3000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Vuoden näköteko -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Silloin sen sai käytettyjä silmälaseja kehitysmaihin keräävä ja toimittava Vision For All Finland -yhdistys.

Mainokset