Kansainvälisessä teollisuuden alihankinta tapahtumassa esiteltiin uutuuksia

alihankinta

Alihankinta 2013 Kuva: Saumuli Nivala

Kansainvälinen teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma Alihankinta 2013 päättyi torstaina 26.9. Tampereella. Alihankinta osoitti jälleen paikkansa teollisuuden ykköstapahtumana, sillä haastavista ajoista huolimatta tapahtuman kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta lähes 1000 messuvieraalla. Alihankinta-messuihin tutustui kolmen päivän aikana 16 699 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Messuilla oli ennätykselliset 993 näytteilleasettajaa 20 maasta. Seuraavat Alihankinta-messut järjestetään 16.–18.9.2014.

– Oli upeaa juhlia 25-vuotista Alihankintaa lähes tuhannen näytteilleasettajan kanssa uuden E-hallin myötä laajentuneissa tiloissa. Edellisvuodesta 957 messuvieraalla kasvanut kävijämäärä kertoo tämän tapahtuman tärkeydestä ja ainutlaatuisuudesta. Alihankinta on hieno menestystarina, johon uskolliset asiakkaamme kirjoittavat jatkoa joka vuosi. Yritykset panostavat näihin messuihin todella paljon ja sen ansiosta Alihankinta on tapahtumana ylivoimainen. Talouden haastavasta tilanteesta huolimatta Alihankinta-messuilla oli jälleen uskomattoman positiivinen tunnelma ja jo käsitteeksi muodostunut ”Tampereen alihankintamessuhenki” pääsi taas valloilleen, sanoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Alihankinta oli kansainvälisempi kuin koskaan

– Viime vuonna asetimme tavoitteeksi kasvattaa tapahtuman kansainvälisyyttä entisestään ja siinä onnistuimme hienosti jo tänä vuonna. Ulkomaalaisia näytteilleasettajayrityksiä oli nyt 129, kun viime kerralla vastaava luku oli reilu 70. Ulkomaalaisten messuvieraiden osuus näyttää myös olevan kasvusuunnassa. Lisäksi messujen ohjelmasisältö tarjosi nyt yhä enemmän kansainvälisiä seminaareja ja tietoa liiketoimintamahdollisuuksista ulkomailla. Kansainvälistyminen on tälle tapahtumalle erittäin tärkeää, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme jatkossakin paikan verkostoitua ja luoda kontakteja yli rajojen. Tampereen keskeinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lentokentän läheisyydessä luo meille kilpailuetua, jota pyrimme hyödyntämään yhä tehokkaammin. Messukaupunkina olemme tulleet vuosi vuodelta kiinnostavammaksi myös ulkomailla ja uskon, että ensi vuoden Alihankinta esittäytyy taas kansainvälisempänä kuin koskaan, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.


Alihankinta 2014 -messujen teema nostaa esille koneenrakentamisen

– Messujen teemana oli muotoilu ja kilpailukyky. Alihankinta 2014 -messuilla tullaan nostamaan vahvasti esille koneenrakentaminen, sillä se on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden tukijaloista ja sen merkitystä tulee korostaa. Näillä messuilla valtaosa yrityksistä on koneenrakentamisessa jollain tavalla mukana ja suomalaisen koneenrakentamisen menestys on tärkeää niin osastoilla oleville alihankkijoille kuin messuilla vieraileville päähankkijoille. Pirkanmaalla on myös erityisen paljon tämän alan osaamista, joten se on luonteva valinta Tampereen Alihankinta-messujen teemaksi, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.


Kansainvälinen yrityskontaktitapahtuma oli jälleen menestys: 62 yritystä, 13 maata, 150 tapaamista

Enterprise Europe Network toteutti neljännen kerran kansainvälisen Subcontracting B2B Matchmaking -yrityskontaktitapahtuman. Torstaina 26.9. pidetty tapahtuma oli menestys ja yritykset saivat monia kansainvälisiä kontakteja. Tapahtumaan osallistui 62 yritystä ja organisaatiota 13 eri maasta. Erityisesti Venäjältä osallistui useita yrityksiä, mikä kertoo itänaapurin kiinnostuksesta suomalaisia markkinoita kohtaan. B2B-tapaamisia oli päivän aikana noin 150. Tapahtuma osoitti, että yrityksillä on suuri tarve luoda uusia kontakteja ja löytää erityisesti asiakkaita. Yrityskontaktitapahtuma vastaa hyvin tähän tarpeeseen.

Mainokset