Suomen logistiikka osaaminen kiinnostaa ulkomailla

Hyvistä kuljetusyhteyksistä johtuen logistiikka-ala on Suomessa suuri työllistäjä ja alalla on paljon toimijoita. Logistiikkaa koskevaa tietoa tuotetaan runsaasti eri viranomaisten, organisaatioiden ja yritysten toimesta.

Haasteena on ollut, että tieto on pirstaleista ja sitä on ollut vaikea löytää kokonaiskuvan muodostamiseksi. Tilanteeseen saatiin parannusta keväällä, kun http://www.loginfo.fi -portaali avattiin. Portaaliin on koottu mm. logistiikkaa koskevaa viranomaistietoa, strategioita, ennusteita, uutisia, tilastoja ja tutkimuksia.

Suomen logistiikkaosaaminen herättää kiinnostusta maailmalla ja tämä näkyy myös Loginfo -portaalin kävijöissä. Sivuilla on vieraillut puolessa vuodessa kävijöitä 52 maasta.

Liekö kiinnostuksen syynä Suomen 3. sija vuonna 2012 tehdyssä Logistics Performance Index –tutkimuksessa, joka mittaa 155 maan logistiikkaympäristön ja -palvelujen laatua asiakkaiden näkökulmasta. Tutkimuksessa Suomen edellä olivat vain Singapore ja Hong Kong.

Portaalin kävijöitä ovat kiinnostaneet erityisesti Suomen logistiikkaa koskevat uutiset, kuljetuskäytävät sekä informaatio logistiikkapalvelujen tarjoajista. Sivuston avulla saa hyvän kuvan siitä, mitä Suomen logistiikassa tapahtuu.

Käyttäjien kommentit ovat olleet positiivisia. ”Hienoa, kun logistiikan tieto saadaan yksiin kansiin. Portaalin tietosisällön toivotaan ajan myötä laajenevan ja palvelevan erityisesti kansainvälisiä asiakkaita” sanoo Straightway Finlandin toiminnanjohtaja Elina Multanen.

LOGINFO portaalin on toteuttanut Kymenlaakson ammattikorkeakoulun alaisuudessa toimiva North European Logistics Insitute NELI. Hanketta ovat rahoittaneet Kymenlaakson liitto, Straightway Finland, Cursor, Kouvola Innovation sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Mainokset