Helsingin yliopisto on saanut eurooppalaisen kansainvälisen koulutuksen järjestön EAIEn palkinnon

yliopistologoHelsingin yliopisto on saanut eurooppalaisen kansainvälisen koulutuksen järjestön EAIEn palkinnon innovatiivisesta kansainvälistymisestä. Perusteluissaan järjestö toteaa yliopiston olevan edelläkävijä kansainvälistymisen valtavirtaistamisessa.

Valtavirtaistaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Helsingin yliopistossa ei ole erillistä kansainvälisten asioiden yksikköä tai toimintaohjelmaa. Sen sijaan kansainvälisyys on mukana opetuksessa, tutkimuksessa sekä niitä tukevissa toiminnoissa, esimerkiksi opinto- ja henkilöstöhallinnon perustyössä.

– Helsingin yliopisto on kahdeksan vuoden ajan nivonut kansainvälisyyttä osaksi kaikkia ydin- ja tukitoimintojaan. Tämä pioneerityö toimii mallina ja inspiraationa muille yliopistoille ympäri maailmaa, toteaa EAIEn varapuheenjohtaja Laura Howard.

Innovatiivisen kansainvälistymisen palkinto jaetaan nyt toisen kerran. Palkinto luovutettiin Helsingin yliopistolle EAIEn konferenssissa Istanbulissa keskiviikkona.

EAIE (European Association for International Education) on vuonna 1989 perustettu korkeakoulutuksen kansainvälistymistä edistävä järjestö.

Mainokset