Windows puhelimet kirivät markkinoilla

Windows puhelinten myynti on kasvanut vuoden toisella neljänneksellä lähes 277% viime vuoteen verrattuna. Käytännössä se tarkoittaa vain 3,2% markkinaosuutta älypuhelinmarkkinoista. Nokia on selvästi vetänyt Windows puhelinten markkinoita, joka on tällä hetkellä noin 80% Windows puhelinten myynnistä.

Pitkä matka on kuitenkin vielä kirittävänä Android puhelinten etumatkaa. Android puhelinten markkina osuus älypuhelinten markkinoista on 68,1% ja Applen 16%. Luvut ilmenevät markkina-analyysiä tekevän Canalysin selvityksestä.

Puhelinvertailu kirjoitti myös aiheesta elokuussa.

Windows rintamalla tapahtuu

Intel tukee Windows 8 käyttöjärjestelmää, ja lukuisat valmistajat ovat tuomassa markkinoille Atom Z2760 -prosessorilla varustettuja laitteita. Atom Z2760 -prosessori on suunniteltu erityisesti Windows-8 käyttöjärjestelmää varten.

Uusi Windows 8 käyttöjärjestelmä sisältää versiot Windows 8, Windows Pro ja Windows 8 Enterprise työpöytäkäyttöön. Windows Runtime on tarkoitettu ARM-pohjaisille taulutietokoneille ja sisältää Office 2013 sovelluksen kosketusnäytöille. Katso Wikipedian vertailu

Windows 8 käynnistyy huomattavasti nopeammin kuin edeltäjänsä. MDSN blogissa on tarkasteltu WIN käyttöjärjestelmien boot- aikoja ja toimintaa.

Toivottavaa on että WIN pohjaiset puhelimet alkaisivat viimein kiinnostamaan myös tavallisia kuluttajia. Puhelinten tulo Windowsin maailmaan saattaa edistää koko Windows- käyttöjärjestelmän käytettävyyttä, joka on plussaa ainakin tämän päivän tietotekniikkaa käyttävälle kansalle.

Windowsin blogin uutisia http://windowsteamblog.com/

(Uutiskanava)