Hiihtolomaviikot kouluissa eri puolilla Suomea


Koulujen hiihtolomat Suomessa

Koulujen hiihtolomat järjestetään Suomessa aina vuoroviikoin eri puolilla maata. Hiihtoloma tarkoittaa viikon vapaata koulusta. Hiihtolomia vietetään vuonna 2012 viikoilla 8, 9 ja 10.

Hiihtolomaviikot kouluissa eri puolilla Suomea

viikko 8 – Satakunta, Uusimaa ja Varsinais-Suomi
viikko 9 – Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Kymenlaakso
viikko 10 – Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pohjois-Suomi ja Lappi

Lastenhoito hiihtoloman aikana

Kaikki vanhemmat eivät pysty olemaan töistä poissa hiihtoloman aikana. Pienelle lapselle viikko yksin kotona on kuitenkin liian pitkä aika. Perinteisesti lapsenvahti on löytynyt isovanhempien ja sukulaisten parista. Monet perheet ovat kuitenkin muuttaneet työn perässä uudelle paikkakunnalle, eivätkä ole ehtineet hankkia tarpeeksi läheisiä tuttavia uudelta paikkakunnalta. Lastenhoitajan palkkaaminen on tullut viime vuosina Suomessa entistä suositummaksi. Jos perheenne harkitsee lastenhoitajan palkkaamista hiihtoloman ajaksi, on teidän helppoa katsoa paikkakunnaltanne löytyvien lastenhoitajien profiilit Tendea.fi:stä.
Minne lemmikit hoitoon hiihtoloman ajaksi?

Suosittu hiihtoloman viettotapa on tänäkin vuonna Lapin lomakeskuksiin tai etelän lämpöön matkustaminen. Lomaviikon aikana saa mukavasti ladattua akkuja ja takaisin tullessa riittää taas tarmoa tarttua uusiin asioihin. Jos kotona on lemmikkieläimiä, täytyy niille keksiä hoitopaikka siksi aikaa kun on kotoa poissa. Tendea.fi:n kautta on helppoa löytää hoitaja koiralle, kissalle tai eksoottisemmillekin eläimille.


Hiihtolomaviikot lukuvuosi 2012-2013

2013: Talvilomat pidetään perinteiseen tapaan porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi-maaliskuussa. Etelä-Suomen kouluissa yleisin lomaviikko on viikko 8 (18.-24.2.).Väli-Suomen kunnissa kuten Tampereella, Vaasassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kouvolassa pidetään talvilomaa viikolla 9 (25.2.-1.3.). Itä- ja Pohjois-Suomen kouluissa esimerkiksi Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä talviloma on vakiintuneeseen tapaan viikolla 10 (4.-8.3.).


Hiihtolomaviikot lukuvuosi 2013-2014

2014: Talvilomat pidetään vakiintuneeseen tapaan porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi-maaliskuussa. Etelä-Suomen kouluissa yleisin lomaviikko on viikko 8 (17.-21.2.). Väli-Suomen kunnissa kuten Tampereella, Vaasassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kouvolassa pidetään talvilomaa viikolla 9 (24.2.-28.2.). Itä- ja Pohjois-Suomen kouluissa kuten Kuopiossa, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä talviloma on maaliskuussa viikolla 10 (3.-7.3.).


Uutisverkko etusivulle>>

Mainokset